Mamak’ta yapılacak metro hattı projesi yeni talepleri de beraberinde getirdi.

Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Hamza Can  “Mamaklılar Mamak’ta yapılması planlanan 8 istasyonlu metro hattına Üreğil ve Şahapgürler istasyonlarının da eklenmesini istiyorlar” ifadesini kullandı.

Can, “Çeyrek asırdan beklenen Mamak metro hattının ihale aşamasına gelmesi bizleri heyecanlandırdı. Hat 7,4 kilometre ve 8 duraktan oluşacak. Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına entegre edilecek. Dikimevi-Natoyolu hattı Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu olmak üzere 8 ayrı istasyondan oluşacak” dedi.

“İKİ YENİ İSTASYON İSTİYORUZ”

Yapılacak metro hattının aktif 700 binin üzerinde nüfusu barındıran Mamak’ın toplu ulaşımına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Can, “Şimdi bizler bu hizmete iki yeni metro istasyonu eklenmesini istiyoruz. Üreğil istasyonunun eklenmesi TOKİ’de ikamet insanlarımız yararlanacaktır. Şahapgürler İstasyonunun da eklenmesi, Şahapgürler, Yeşilbayar ve Kayaş civarında yaşayan yaklaşık 200 bin nüfusa hizmet etmek anlamına gelecektir. Bu iki istasyonun yapılmaması belki de bu mahallelerimize bir çeyrek asır daha, belki de daha fazla metronun gelmemesi anlamına gelmektedir” şeklinde konuştu.

“MAMAKLI HİZMET BEKLİYOR”

Can, Kayaş – Sincan banliyö hattının 1925 yılında hizmete başladığı, 1972 yılında elektriklendirildiğini belirterek  “12 Nisan 2018'de hizmete giren Başkentray, banliyö hattının yerini aldı ve bölgenin kalkınması ve gelişmesi sağlandı. Mamak Metrosunun biran önce yapılması, istasyon sayısının artırılması yıllarca ihmal edilen ilçemizin çehresini değiştirecektir. Mamak’ın toplu ulaşımı daha anlamlı hâle gelecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi