Mamak Belediyesi Mamak’ın doğal ve kültürel zenginliklerini her hafta düzenleyeceği turlarla Ankara’nın diğer ilçelerinden gelecek vatandaşlarla buluşturuyor. Gezi rotası, Kutludüğün, Kıbrıs Kanyonu ve Gökçeyurt Ekovadi ‘den oluşurken, ulaşım ve gezi rehberliği hizmeti Mamak Belediyesi tarafından verilecek.

Ücretsiz doğa turları için başvurular başladı

Mamak Belediyesi sahip olduğu doğal güzellikleri Ankaralılarla paylaşıyor. “Mamak Ekolojik Yerel Değerler Gezisi” ile Kutludüğün, Kıbrıs Kanyonu ve Gökçeyurt Ekovadi’de düzenlenecek trekking (doğa yürüyüşü) ile her hafta bir ilçe Mamak’ın doğal güzelliklerini görme fırsatı bulacak. Trekking rotası orta zorlukta olup sağlık sorunları yaşamayan herkes bu geziye katılabilir. Ulaşım ve gezi rehberliği hizmetinin Mamak Belediyesi tarafından verileceği bu gezi 09:00-16:00 saatleri arası düzenlenecek.

İlk tur Çankayalılar için

Her hafta bir ilçenin Mamak’ın doğal güzelliklerini gezeceği etkinliklerde ilk ziyaretçiler Çankaya ilçesinden gelecek. Başvurular, 13-20 Eylül tarihleri arasında alınacak olup gezi 21 Eylül’de düzenlenecek. Her hafta düzenlenecek bu gezilerle, Mamak’ın eşsiz doğal güzellikleri ve ekolojik yerel değerleri Ankaralılarla buluşturulacak. Çankaya’dan sonra sırasıyla Altındağ, Keçiören, Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinden vatandaşlar Mamak’ın doğal zenginliklerini görme fırsatı bulacak.

Kaynak: Haber Merkezi