Ankara

Mamak Belediyesi okul öncesi eğitim İçin hazırlıklarını tamamladı

Mamak Belediyesi yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklarını tamamladı.

Mamak’ta bulunan kreş ve gündüz bakım evlerinin tamirat ve tadilatlarını gerçekleştiren Mamak Belediyesi, okul öncesi eğitim alacak çocuklar için sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamı oluşturdu.

Tüm hazırlıklar tamam

Mamak Belediyesi çocukların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almaları için çalışmalarını sürdürüyor. İlk ve ortaokulların çevre düzenlemelerini gerçekleştiren ve temizlik malzemeleri yardımında bulunan Mamak Belediyesi, kreş ve gündüz bakım evlerinin de eksikliklerini gidererek yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirdi. Mamak Belediyesi yönetimi, Neşet Ertaş Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Peyami Safa, General Zeki Doğan ve Neşet Ertaş kreşlerinde de tüm hazırlıklar tamamlanarak eğitime hazır hale geldi. Atıl durumdaki alanlar, daha fazla çocuğa eğitim imkânı sunmak amacıyla yeni sınıflara dönüştürüldü. Bu sayede, mevcut kapasitelerin artırılması ve daha kaliteli eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Üç öğün yemek

Mamak Belediyesi, eğitimin yanı sıra çocukların sağlıklı beslenmesine de önem veriyor. Gün boyu kreşte vakit geçirecek çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmesi için üç öğün yemek veriliyor. Günlük eğitim programında çocuklara temel becerileri kazandırmanın yanı sıra sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak hedefleniyor. Seçmeli ders olarak İngilizcenin yanı sıra satranç ve halk oyunları derslerinin de müfredata ekleneceğini söyleyen kreş yetkilileri,  3-5 yaş arası çocuklara 07:30-18:00 saatleri arasında eğitim verdiklerini belirtti.