CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş, Hatay’da AK Parti’nin Adayı Mehmet Öntürk’e mazbata verilmesinine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde açıklama yaptı. Savaş’a CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka eşlik etti. Savaş, burada yaptığı konuşmada, Hatay halkının 31 Mart gecesinden bu yana sandıktaki iradesini zedeleyen pek çok usulsüzlükle muhatap bırakıldığını belirterek, “Devletimize düşen görev bu usulsüzlükleri ortadan kaldıran, herkesin ikna olacağı hakkaniyetli bir sonuca ortaya çıkarmaktadır. Bu süreçte en büyük tepkimiz biz hukuk ve giderken, henüz itiraz süreçleri sonuçlanmadan kanuna aykırı bir şekilde bir adaya mazbata verilmiş olmasıdır” dedi.

HUKUKA SAHİP ÇIKIN

 “YSK’nın il seçim kuruluna itirazlar bitmeden mazbata vermeyin” yazılı talimatına karşın AK Partili Öntürk’e hukuksuzca mazbata verildiğini savunan Savaş, “Bu tutum seçimin oldu bittiye getirilmeye çalışıldığını gösteren açık ve kabul edilmez bir hukuksuzluktur” diye konuştu.

Savaş, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

UNICEF'ten Refah uyarısı: 600 bin çocuğun gidecek güvenli hiçbir yeri yok UNICEF'ten Refah uyarısı: 600 bin çocuğun gidecek güvenli hiçbir yeri yok

"Milletimizin 31 Mart’ta verdiği en önemli mesajlardan biri artık bu ülkede hukuka sahip çıkılmasıdır. Bugün koca bir şehrin iradesi üzerine karar verecek hakimlerden beklentimiz Türkiye'nin beklentisiyle aynıdır. Lütfen hukuka sahip çıkın, demokrasimize sahip çıkın, adaletimize sahip çıkın.”

Muhabir: Merve US ACIOĞLU