Ankara Kulübü Derneği Beypazarı Şube Başkan Yardımcısı ve üç yıllık lavanta üreticisi Nuri Yücel, Ankara Kulübü Derneği YKÜ Gökalp Gözübenli'nin de tanıklık ettiği Beypazarı'nda kendisine ait lavanta tarlasında hasat yaparken, açıklamada bulundu. Yücel, lavanta tarlasından elde edilecek hasadın bir kısmının eğitim bursuna dönüşeceğini, üniversite okuyan Seymen ve Bacıerenlere destek olmak üzere burs fonuna kaynak olması için Ankara Kulübü Derneği'ne bağış olarak aktarılacağını kaydetti.

HEDİYELİK LAVANTA

Lavanta tarlasından yapılan hasattan önemli bir payı burs fonuna bağış yoluyla ayırdıklarını belirten Yücel, "Üç yıl önce Beypazarı ilçesi Akçakavak Mahallesi Dikenli Çiftliği içinde 103 dönüm arazinin 46 dönümünde lavanta dikimi gerçekleştirdik. Bu yıl belli bir noktaya gelen tarlamızdan temmuz sonuna kadar hasat edilen lavantanın bir kısmından elde edilecek kaynak, benim de mensubu olduğum Ankara Kulübü Derneği Burs Fonu'na aktarılacak. Derneğimiz, üniversite okuyan Seymen ve Bacıerenlerimize karşılıksız olarak programlanan burs olanağı sağlıyor. Ben de bu anlamda üniversite okuyan Seymen ve Bacıeren çocuklarımıza bir desteğimiz, öğrenim giderlerine bir katkımız olsun istedim. Hasadı yapılmış lavantalar özel hediyelik kutuları içerisinde Ankara Kulübü Ankara Kitabevi ve Ankara Hediyelikleri Dükkanı'nda alıcılar ile buluşacak ve elde edilecek gelir derneğin burs fonuna kalacak. Desteğimi her hasat döneminde, her fırsatta tekrarlayacağım." dedi.

BURS FONUNA BAĞIŞ ÇAĞRISI

Yücel, "Böylesine anlamlı bir sorumluluğa ortak olduğum için çok mutluyum. Eğitim yolculuğundaki Seymen ve Bacıerenlere destek olmaya büyük önem veren Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Sayın Dr. Metin Özaslan ile burs fonunu büyütmek için büyük gayret gösteren Başkan Yardımcısı Sayın Serpil Yıldırım'a teşekkür ediyor, üyelerimize ve gönüllülerimize Seymen ve Bacıerenlerimizin eğitimlerine destek sunmak amacıyla oluşturulan burs fonuna katkı sunmaya, bağışlarıyla gençlerimizi desteklemeye davet ediyorum. Burs fonlarıyla gençlerin eğitim hayatlarının devam etmesine destek olalım." ifadelerini kullandı.

LAVANTA ÜRETİMİNDE BÜYÜME

Lavanta tarımını daha da büyütmeyi, üretimi artırmayı hedeflediklerini belirten Yücel, şöyle devam etti: "Lavantalar bu yıl hasat boyuna geldi. Temmuz sonu itibariyle hasadımızı tamamlayıp, özel ürün hediye kutuları içerisinde tüketime sunmuş olacağız. Çok uzun ömürlü olan ve birkaç yıl içerisinde daha da boylanacak lavanta tarlamızın Beypazarı turizmi açısından da dikkat çekici olacağına inanıyorum. Kozmetik endüstrisinden sağlığa kadar birçok alanda kullanılan lavanta, doğal görselliğiyle ve kokusuyla insana huzur veren, rahatlatan ve iyileştiren bir bitki. İleriki yıllarda lavanta yağı üretimine başlamayı ve tarlanın etrafına koyacağımız kovanlarla lavanta balı üretimine de geçmeyi planlıyoruz." 

Kaynak: Haber Merkezi