Ankara

Kurban Bayramı’nda yeşil alanlar başkentlileri bekliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kentin dört bir yanında başlattığı yeşil alan atağı devam ederken hizmete açılan rekreasyon alanlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatili için; Batıkent Rekreasyon Alanı, Çubuk 1 Barajı Rekreasyon Alanı, 30 Ağustos Zafer Parkı, Gazi Park ve Park Ankara (Hacıkadın Kent Ormanı) gibi hizmete açılan çok sayıda rekreasyon alanı ziyaretçilerini bekliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentlilerin nefes alabileceği, doğayla iç içe olabileceği yeşil alanların sayısını artırmaya devam ediyor.

Cumhuriyet tarihinin ilk barajlarından olan Çubuk 1 Barajı Rekreasyon Alanı, uzun yıllar atıl durumda kalan ve çevre düzenlemeleri yapıldıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açılışını yaptığı 30 Ağustos Zafer Parkı, yeni nesil rekreasyon alanı konsepti sunan Gazi Park, piknikçilerin ve kampçıların vazgeçilmezi haline gelen Park Ankara (Hacıkadın Kent Ormanı) ve Yenimahalle ilçesindeki Kentkoop Mahallesi’nde yıllarca atıl durumda bulunan 431 bin 600 metrekarelik dev alana yapılan Batıkent Rekreasyon Alanı 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Ankara’da kalan Başkentlileri ağırlayacak.