3. Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali bugün Ankara'a başladı. Kültür Bakanlığı Resim Heykel Müzesi Türk ocağı sahnesinde açılışı gerçekleşen festivale MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, ATO Başkanı Gürsel Baran,  Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan miras ve kültürel etkinlikler genel müdürü Selim Terzi ve çok sayıda isim katıldı.

Yeşilçam'ın komedi ustası: Zeki Alasya Yeşilçam'ın komedi ustası: Zeki Alasya

"AMAÇ KARAGÖZ VE HACIVATI TANIMAYAN ÇOCUK KALMASIN"

2022 yılında başlayan festivalin bu yıl 3. sü düzenlendi. Projenin koordinatörlüğünü Sanem Arıkan ve Şafak Poyrazoğlu yaptı. Sanem Arıkan konuşmasında gerçekleşen  projelerin çok yönlü olduğunu belirterek bu işin bir ekip işi olduğunu dile getirdi. Festivale önce ilçelerde başladıklarını söyleyen Arıkan 'Hacivat ve Karagöz'ü tanımayan çocuk kalmasın' diye yola çıktıklarını söyledi. İki yılda Türkiye'de 300 bin çocuğa ulaştıklarını sözlerine ekledi. 

Arıkan, işitme ve görme engelli çocukların festivali ilk kez izlediklerini belirtti. Atölye katılımcılarının hazırlayacakları mama kaplarını sokak hayvanları adına barınaklara teslim ederek minik dostlara destek olacağını dile getiren Arıkan, Türk Hava Kurumu personelleri tarafından yapılacak olan maket uçak yapım atölyesi sayesinde Down sendromlu çocuklarla buluşacaklarını aktardı.

"FESTİVAL 26 NİSAN'A KADAR ANKARA'DA"

Aynı zamanda ünlü kukla sanatçısı Hadi Poyrazoğlunun torunu olan Şafak Poyrazoğlu festivalin 26 Nisan'a kadar Ankara'da devam edeceğini söyledi. Poyrazoğlu, hafta sonu festivalin İstanbul'a taşınacağını ifade ederek  29 Nisan'dan itibaren de Azerbaycan'da olacağını dile getirdi. 

Programın sonunda Hadi Poyrazoğlu Onur ödülü Hayrettin İvgin'e verildi.

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI