Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için devreye aldığı kırtasiye desteğinin ihtiyaç sahiplerine bir nebze de olsa nefes aldırdığını, uygulamanın esnafa da can suyu olmaya devam ettiğini kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yeni eğitim öğretim yılı öncesi Başkent Kartlara yüklediği kırtasiye desteği hem ailelerin yüzünü güldürdü, hem de kırtasiyeci esnafına can suyu oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkan V. Önder Yanmaz ve Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, Karapürçek’te bir kırtasiyecide kırtasiye desteği ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkan V. Önder Yanmaz, “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı eğitim destek paketini hayata geçirdik. Onbinlerce öğrencimizin faydalandığı kırtasiye, kıyafet, abonman, servis ve kantin desteği şeklinde 5 farklı kolda  Türkiye’de en iyi eğitim desteği paketini uygulayan belediyeyiz. Belediyemizden Ankara il sınırları içerisinde sosyal destek alan 101.040 ailemizin ilkokul ve ortaokul düzeyinde öğrenim gören 119.428 öğrencisi için toplam; 108.412.750 TL, kırtasiye desteği ödemesi Başkent Kartlara yüklendi. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız destekler ile çocuklarımızın eğitim süreçlerinde yaşadıkları zorlukları en aza indirmek ve onlara iyi bir gelecek hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

ESNAF DA MEMNUN

Kırtasiye yardım desteğinin hem vatandaşa hem de esnafa büyük fayda sağladığını ifade eden Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, “İl sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul öğrencisi için 1.000.- TL, ortaokul öğrencisi için 750.- TL kırtasiye yardımı yapıldı. Başkent Kartlara yüklenen kırtasiye yardımları sadece Odamız üyesi kırtasiyecilerde geçerli.  Vatandaş, kartına yüklenen kırtasiye yardımını mahallesinde Büyükşehir Belediyemize entegre, camlarında ilgili afiş ve stickerler asılı bir kırtasiyecimize gelerek, kullanabilecek. Karta yüklenen miktarı nakite çevirmeye çalışan olursa kartı hemen iptal ediliyor. Uygulama, gelir seviyesi düşük ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza büyük ekonomik destek sağlarken, özellikle okul sezonlarında büyük ölçekte kırtasiye ürünü satmakla haksız rekabete neden olan zincir marketlere karşı esnafımıza da can suyu olacaktır. Zincir marketlerden büyük zarar gören kırtasiyeci esnafımız bu uygulamadan oldukça memnun. Üç yıldır devam eden kırtasiye yardımıyla kırtasiyeci esnafımızı bir nebze de olsa koruyan, Türkiye’ye örnek projeleriyle sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a teşekkür ediyorum.” diye  konuştu.

Kırtasiyeci İlhan Kaya da (Rümeysa Kırtasiye) uygulamayı çok başarılı bulduklarını belirterek, “İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının kırtasiye ihtiyacına bir nebze de katkıda bulunmak adına gerçekleştirilen uygulamanın hem vatandaşa hem de  kırtasiyeci esnafı olarak bizlere büyük katkısı var. Sayın Mansur Yavaş başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun kendisinden.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi