AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından başlayan “değişim” tartışmaları ve 8’inci olağan büyük kongre sürecinin ele alınacağı belirtiliyor. 

Kongre sürecinin ekim ayında başlatılması, nisan sonuna kadar il kongrelerinin tamamlanması, 2025 Mayıs ayında da büyük kongrenin yapılmasının planlandığı kulislerde konuşuluyor. Kulislere göre, yerel seçimlerden sonraki süreçte gündeme gelen “değişim” beklentileri de kongre ile birlikte karşılanmış olacak.

Gençlere devredilecek mi?

Kulislerdeki bir diğer konu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongreler ile birlikte hem il-ilçe yönetimlerinde, hem de parti yönetiminde önemli oranda değişime gideceği yönünde. Erdoğan’ın özellikle 2028 seçimlerini de dikkate alarak MKYK’da da önemli sayıda değişime gideceği ve parti vitrinini daha genç kadrolardan oluşturacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar hem kongre sürecinde hem de seçim sürecinde mevcut kadrolarından yüzde 50’den fazlasını değiştirmişti. Kulislerde önümüzdeki kongrede daha yüksek oranda bir değişimin olabileceği konuşuluyor. 

Fotoğraf: AA

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU