Yerlikaya'nın sosyal medya platformu X üzerinden açıkladığı bilgilere göre, Adana, Ankara, Antalya, Çorum, Elazığ, İstanbul, İzmir, Ordu, Samsun, Kahramanmaraş ve Van'da FETÖ'ye yönelik "Kıskaç-25" operasyonları gerçekleştirildi.

Bu operasyonlar sonucunda 20 şüpheli yakalanırken, şüphelilerin örgütün sözde "askeri gizli yapılanması" içerisinde aktif oldukları, ankesörlü telefonlar üzerinden iletişim kurdukları ve örgüt içindeki sorumlu kişilerle bağlantıda oldukları tespit edildi. Ayrıca, örgütün kripto haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları, ifadelerde ve teşhislerde isimlerinin geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında kesinleşmiş hapis cezası ile arandıkları belirlendi.

“OPERASYONLARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK”

Operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik eden Yerlikaya, “FETÖ'ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ