Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, kırtasiyecilerin ciddi sıkıntı içinde olduğunu anlatarak, Kızılay’da bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Küçükarzuman, “Kitap ve kırtasiyeci esnafının ticaret hayatı ve normal hayatının devam etmesi olanaksız hale gelmiştir. Bizim yetkililerden bizi koruyan ve zincir marketlerde kitap ve kırtasiye ürünlerinin satılmasını yasaklayan bir perakende yasasının çıkarmalarını talep ediyoruz. Eğer bu yasa çıkarılmazsa biz de kırtasiyelerde her şeyi satacağız.” diye  konuştu.

Tasarruf tedbirlerine değinen Küçükarzuman, “Perakende yasamızın çıkması gerekiyor Çünkü biz batıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Küçükarzuman taleplerini şöyle sıraladı:

- Zincir marketlerde kırtasiye ve kırtasiye ürünlerinin satılması devam ettikçe her okul açılışında aldığımız mallar elimizde kalacak  kaygısı ile yaşıyoruz. Perakende yasasının ivedilikle çıkarılması gerekiyor. Yoksa ülkedeki ticaret hayatının hızla sonuna yaklaşılıyor. Eğer bu yasa çıkmayacaksa bizde dükkanlarımızda her şey satmaya başlayalım. Hükümetin iktidara gelirken süper marketleri şehir dışına çıkartma sözü vardı, yapmadılar.

- Kırtasiye ve kırtasiye ürünlerinde KDV sıfırlansın, devletin kitap dağıtımı kırtasiye dükkanları üzerinden olsun,

- Belediye başkanlarından isteğimiz, aynı sokak ve cadde üzerinde birden fazla marketlere iş yeri açma izin belgesi vermesinler.

- Belediyelerin ayni kırtasiye yardımı değil nakdi yardım yapmalı.

-  Yine 1. Sınıf 5. Sınıf ve 9. Sınıf müfredatı değişti, ülke ekonomisine büyük zarar veriyor. Çünkü eski müfredata  göre basılan kitaplar çöp oldu.

- Hükümetin açıkladığı tasarruf tedbirlerinin birinci sırada kırtasiye alımının kısıtlanması olacak şey değil. Kiralık araba, kiralık devlet daireleri, lojmanlar alınan tedbirlerinin en sonunda yer almaktadır. Bunu da anlamakta zorluk çekiyoruz.

Muhabir: Zehra ŞAHİNDOKUYUCU