Nursel DİLEK MANAVBAŞI
Öğlen saatlerinde Kılıçdaroğlu’nun evinde bir araya gelen halef-selef genel başkanlar bu kez genel merkezde bir araya geldi. CHP Genel Merkezi'nde eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i kapıda karşıladı. 13 yıldır Genel Başkanlık görevini üstlenen Kılıçdaroğlu, makam odasında gerçekleşen yaklaşık 1 saatlik görüşmenin ardından görevi Özgür Özel’e devretti.

 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Kurultay'da 812 oy alarak Kılıçdaroğlu’nu geride bırakan Özgür Özel CHP’nin 8. Genel Başkanı oldu.   Devir teslim törenin gerçekleşmesinin ardından da Kılıçdaroğlu, Genel Merkez’den ayrıldı.

İLK PM HAFTA SONU

Özel'in genel başkanlığı almasıyla CHP'de yeni bir dönem de başlıyor. Parti Meclisi (PM) ile ilk toplantısını 11 Kasım Cumartesi günü yapacak olan Özel, üyelerin görüşlerine başvurarak ‘A takımı’ denilen Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) oluşturacak. Ardından salı günü ilk kez genel başkan olarak grup toplantısında partililere hitap edecek.

İLK ZİYARET DEPREM BÖLGESİNE

Özel’in, genel başkan olarak ilk ziyaretini yarın deprem bölgesi Hatay'a yapması bekleniyor. Özel, Hatay'ın ardından “ikinci memleketim” dediği Osmaniye'yi ziyaret edecek.

Editör: Sezer Ç.