Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Dünya Sosyologlar Derneği İşbirliği ile “Aile İletişimi ve Yaşam Becerileri” konulu seminer düzenledi.

 Seminere Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, Kent Konseyi Başkanı Ayhan Yılmaz ve pek çok davetli katılım sağladı. Seminere, Dünya Sosyologlar Derneği Genel Başkanı Necdet Topçu ve Uzm. Aile Danışmanı ve sosyolog Mert Yıldızer konuşmacı olarak katılım sağladı.

Aile içi iletişim ve meme kanseri farkındalık seminerleri Dünya Sosyologlar Derneği ve KETEM hocaları tarafından gerçekleştirilen seminerde oldukça önemli konulara yer verildi. Seminer, “Aile küçük bir devlet, Devlet büyük bir ailedir” başlığı altında gerçekleştirildi.

Seminerde, aile içi iletişim, çatışma çözme teknikleri, sorumluluk paylaşımı gibi konular ele alındı.

Seminer sonrası Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan, “Kent Konseyi’mizde düzenlenen bu eğitimlerde amaçladığımız şey, aile içi ilişkilerin güçlenmesi ve çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerine katkıda bulunmaktır. Aile İletişimi ve Yaşam Becerileri semineri katılımcılarımızın hem bilgi düzeyini artırması hem de günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara daha donanımlı bir şekilde yaklaşmalarını sağlayacaktır. Ayrıca 1-31 Ekim tarihleri arası meme kanseri farkındalık ayı olması münasebetiyle geçtiğimiz hafta Etimesgut Belediyesinin Meclis salonunda Dr. Deniz Akdeniz Topçu ve Ebe Hemşire Esin Hanım’ın sunumu ile çalışanlarımıza özel bir seminer düzenledik. Meme kanseriyle mücadelede farkındalığı artırmak için hep birlikte adım atıyoruz. Uzmanlarımız eşliğinde meme kanseri hakkında bilinmesi gerekenler, erken teşhisin önemi ve korunma yolları konularının ele alındı. Bu gibi seminerler düzenleyerek vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve farkındalıklarını arttırarak onlara katkı sunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: İrem AKBAY