Genel

Kenan Işık için AKM'de tören düzenlendi

21 MART 2014 tarihinde düşerek beyin kanaması geçiren ve o günden bu yana komada olan oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında vefat etti. Kenan Işık için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Sunucu ve oyuncu Kenan Işık 76 yaşında dün hayatını kaybetti. Türk tiyatro ve televizyon dünyasının duayen isimlerinden Işık, 10 yıl önce geçirdiği kaza sonrasında uzun bir süredir tedavi görüyordu. Işık için ilk cenaze töreni Beyoğlu'ndaki Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törende, Kenan Işık'ın eşi Beril Işık, kardeşi Mehmet Cengiz Işık, çocukları Mehmet ve Ahmet Işık, gelini Burcu Akar ve torunu Doruk Işık taziye dileklerini kabul etti. Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, sanatçılar Zafer Algöz, Ali Düşekalkan, Ahmet Yenilmez, tarihçi İlber Ortaylı, Işık'ın yardımcısı Fuat Torlak ve Işık'ın sevenleri katıldı. Törende, Kenan Işık'ın sanat dünyasına katkıları, mesleki başarıları ve kişiliğine dair konuşmalar yapıldı. Törende ayrıca, Kenan Işık'ın kariyerinden kesitlerin yer aldığı video gösterimleri de yer aldı. Konuşmalar sonrasında dualar okunarak, helallik alındı. Işık'ın Türk Bayrağına sarılı cenazesi daha sonra alkışlar eşliğinde salondan çıkarılarak Ankara’ya götürüldü. Işık'ın yardımcısı ve arkadaşı Fuat Torlak'ın tören boyunca tabutun başından ayrılmadığı ve duygusal anlar yaşadığı görüldü.

"TÜRKİYE ONUN İÇİN DERİN BİR ÜZÜNTÜ DUYDU"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Kenan Işık sadece sahnede sergilediği eserlerle değil aynı zamanda yönetmenlik ve televizyon programcılığı alanlarında eşsiz katkılarıyla da hepimizin kalbinde çok özel bir yer bulmuştur. Onun sanata olan doğal aşkı her zaman ilham kaynağı olmuştur. Merhum Kenan Işık eserleri kadar kişiliğiyle de 7’den 70’e tüm halkımızın sevgisini kazanmış bir isim oldu. Geçirdiği kaza sonrasında tüm Türkiye onun için derin bir üzüntü duydu. Bugün onun ardından yaşadığımız bu acısını hep birlikte paylaşıyoruz. Bakanlığımıza da bir süre müşavir olarak görev almış olan Sayın Işık yönetmen olarak da pek çok ödüle layık görülmüş bir isim. Onun kültürümüze kattığı değerler, sanat alanında gösterdiği önderlik ve genç sanatçılara sunduğu destekler asla unutulmayacaktır. Sayın Işık'ın hayatı boyunca sergilediği sanatçı duruşu, çalışkanlığı ve azmi bizler için daima bir yol gösterici olacaktır" dedi.

"HEPİMİZİ ORTAK BİR DUYGUDA BİRLEŞTİRDİ"

"“Kendisine minnettarız. Ne yazık ki 10 yıl önce yaşamış olduğu beyin kanaması ve süresince 10 yıl boyunca iyi bir haber alma dileğinde bulunduk. Eminim milyonlar insanımızın duası onunla olmuştur." ifadelerini kullanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğu, "Bazen bir sanatçının ortaya koyduğu sanat performansının bu kadar hayatına izdüşüm şeklinde yansımasını beklemeyebilirsiniz ama o hem beyefendiliği, hem millete ve insana dair sevgisini ailesiyle yaşadığı gibi bizimle de yaşamış. Bunu hissettirdi, bu çok kıymetli. Bu yönüyle her kesimden insanı tüm Türkiye’nin takdiri ve sevgisini kazanan bir insan. Bugün hepimizi ortak bir duyguda birleştirdi. Hepimiz çok üzgünüz." dedi.

"IŞIK’IN HAYATI TİYATRO CAMİAMIZ İÇİN BÜYÜK BİR GURURDUR"

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, "Kenan Işık’ın bıraktığı eserler onun adını ve mirasını yaşatmaya devam edecek. Her ürün bir kayıttır. Büyük bir acıdır. Bazı vefatlarda acı hüzün ve ıstırap onurla birlikte gelir ve acıyı hissederken yüreğimizde derin sızıyla gönlünüzdeki büyük gururu birleştirirsiniz. Işık’ın hayatı ve başarıları özellikle tiyatro camiamız için büyük bir gururdur." diye konuştu.

"BABAMIN RUHU HUZUR İÇİNDE"

Oğlu Mehmet Işık, "Ben kendisine şu anda minnetimi sunarken eminim ki hepiniz aynı minnet duygusu içerisindesinizdir. Babamın ruhu huzur içindedir. Nur içinde yatsın, hepimizin başı sağ olsun" dedi.

"KEŞKE GERİ DÖNEBİLSEYDİ"

Eşi Beril Işık, "Herkesin çok sevdiği bir insandı ve bu sevgiyi gerçekten hak etmişti. Hepimiz onu sevdik. O sevgiyle de uğurladık. Keşke daha başka şeyler olsaydı. Keşke geri dönebilseydi." dedi. Torunu Doruk Işık ise "Dedemi kaybettiğim için çok üzgünüm" diye konuştu.

"ÜLKE BİR ROL MODELİNİ KAYBETTİ"

Kardeşi Mehmet Cengiz Işık, "O bir rol modeldi. Hangi sanatçı izleyecisine bu kadar saygılı, bu kadar güleryüzlü, bu kadar sevecen. Kim var? Kimse yok. Ülke bir rol modelini kaybetti. Herkes hissettiğini yaşıyor. Onun vasiyeti geride bıraktıklarıdır." şeklinde konuştu.

"BAŞINA TALİHSİZ BİR KAZA GELDİ"

Oyuncu Zafer Algöz "İnsanın hayatında kader anları vardır. Bizim oyuncu olmamızda birinci sebep Kenan Işık’tır. Kenan Işık’ın bize güvenmesi, bizi onurlandırması, bizi desteklemesiyle biz oyuncu olduk. Bildiğiniz gibi 10 sene önce başına böyle talihsiz bir kaza geldi. Hep bir biçimde bir gün düzelir, tekrar ayağa kalkar diye umut ettik ama nasibi bu kadarmış. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

"ERKEN BİR FACİAYLA ARAMIZDAN AYRILDI"

Tarihçi İlber Ortaylı, "Benim lise arkadaşım. Tiyatro kulübü kurduk. Güzel bir eğitim yaptık. Çok yakından tanıyorum. Sonra takip ettik. Büyük arkeolog olan kardeşi de dostumdur. Erken bir faciayla aradan ayrıldı. Kader bu. Biliyorsunuz tatsız bir görev yaptık. Başına bu kaza geldikten sonra programını devam ettirmeye çalışanlardan biriyim. Ama onun yerini tutmaz tabii" dedi.