Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde gerçekleştirilen açıklamada, ekonomik kriz ve yoksulluk nedeniyle devlet memurlarının yaşadığı sıkıntılara vurgu yapıldı.

“MALİYETLER ARTTI GEÇİNEMİYORUZ”

Konfederasyon, devlet memurlarının alım gücünün düştüğünü ve artan maliyetler karşısında geçinemediklerini belirterek, "En düşük memur maaşının yoksulluk sınırının üzerine çekilmesini talep ediyoruz," dedi. Ayrıca, enflasyon farklarının aylık olarak verilmesi ve memurlar için 14 bin 500 TL’lik seyyanen zammın iadesi gibi talepler de dile getirildi.

Kamu Birliği Konfederasyonu, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, bayram ikramiyelerinin devlet memurlarına da ödenmesi gibi birçok talepte bulundu.

Ayrıca, kamu çalışanlarının yıllık izinlerinin hafta sonuna gelen kısımlarının izinden sayılmaması gerektiği ifade edildi. 

Ekonomik kriz ve yoksulluk karşısında devlet memurlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekilen açıklamada, "Memur Beklenti Paketi" adı altında bir dizi talep ve öneri kamuoyuyla paylaşıldı.

Konfederasyon, memurların alım gücünün düşmesi ve yaşam standartlarının giderek kötüleşmesi nedeniyle acil çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI