Sağlık

"Kalbimizi çok iyi korumalıyız"

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, kalbi korumanın altın yollarını anlattı. Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Vücudumuzdaki bütün organlar çifttir. Ancak kalbimiz bir tanedir. Kalbimizi çok iyi korumalıyız. Kalbin korunmasının en önemli yolu bole, şekere, tansiyona ve strese dikkat ederek tütün kullanımından uzak durmaktır” dedi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, 29 Eylül Dünya Kalp Günü'nde kalbi korumasının temel ayrıntılarını sıraladı. Kalp sağlığının korunmasında ilerlemenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Boztosun, “Gün içerisinde bol bol yürüyüş yapmalıydık. Kilomuza da dikkat paragrafları. Kilomuzu ideal hale getirelim ki sağlıklı bir şekilde yaşlanabilelim. Yaşlanmayalım, yaşlanalım” diye konuştu.

“KALBİMİZİ ÇOK İYİ KORUMALİYİZ”

Kalbinin kıymetinin olacağını vurgulayan Prof. Boztosun, “Vücudumuzdaki bütün organlar çifttir. Ancak kalbimiz bir tanedir. Kalbimizi çok iyi korumalıyız. Bunun en önemli yolu da dağıtımımıza dikkat etmektir. Şekerimizi, tansiyonumuzu takip eden metre. Stresten uzak durmalı ve tütün malzemelerini kullanmaktan kaçınmamalıyız. Tüm özelliklerin gelişmiş teknolojiye rağmen özetlendiği sık ölüm nedeni ne yazık ki kalp ve damar hastalıklarıdır” dedi.

“GENETİK SİZİN KADERİNİZ DEĞİL”

Prof. Dr. Boztosun konuşmasına şöyle devam etti: “Burada en önemlisi eğer ailede genetik kalp hastalığı varsa şikayetiniz olsun olmasın kontrollerinizi aksatmayın. 6 ayda bir yılda bir mutlaka kontrol yaptırın. Ailede var diye bu bizim kaderimiz değil. Yapacağımız tedavi yöntemleriyle bunun geliştirilebiliriz. Düzenli bir yaşamımız olmalı ve değiştirilmeli, dikkat edilmeli."