Yerel Haberler

İzmir'de alevlerin sıçradığı çöp aktarma tesisinde yangın kontrol altında

Söndürme çalışmaları bugün de sürerken merkezden yükselen dumanlar da kentin birçok noktasından görülüyor.

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda başlayan ve rüzgarın da etkisiyle yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangını söndürme çalışmalarına katılan ekiplerin bir bölümü ise söndürülen alanlarda soğutma çalışmalarını yürütüyor.

ATIK GETİRME MERKEZİ'NDEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Öte yandan dün öğle saatlerinde alevler Karşıyaka Belediyesi Atık Getirme Merkezi'ne de sıçradı. Merkeze sıçrayan yangına, itfaiye ekipleri müdahale etti. Söndürme çalışmaları bugün de sürerken merkezden yükselen dumanlar da kentin birçok noktasından görülüyor.

'4 BİN HEKTARLIK ALAN ETKİLENDİ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise yangın bölgesinde incelemelerini sürdürdü. CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek ile yangından dolayı büyük maddi hasarın oluştuğu Örnekköy küçük sanayi sitesi esnafıyla bir araya gelen Tugay, yaraları hep birlikte saracaklarını söyledi. Tugay, tedbir amacıyla boşaltılan Sancaklı Köyü'nde de incelemelerde bulundu.

Tugay daha sonra farklı illerden yangına destek vermek için gelen itfaiye personelini ziyaret etti. Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Ahmet Hüsrev Özkara ise uydu görüntülerinden yapılan hesaplamalara göre İzmir'de iki gündür süren yangınlardan, yaklaşık 4 bin 312 hektarlık bir alanın etkilendiğini söyledi.