Köyceğiz Devlet Hastanesi’nde geçmişte bulunan röntgen cihazlarının, yeterli izolasyon ve bakım yapılmadığı gerekçesiyle Nükleer Düzenleme Kurumu’nun tespitleri sonucunda kullanıma kapatıldığını hatırlatan Ergun, hastane çalışanlarının ve kan alma ünitesindeki personelin radyasyona maruz kaldığı iddialarının ise endişe verici olduğunu vurguladı.
Vatandaşların sağlık hizmetine erişim hakkının korunması gerektiğinin altını çizen Ergun, “Köyceğiz’deki vatandaşlarımız, sağlık hizmetlerinde temel bir ihtiyaç olan röntgen cihazı eksikliği nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. Bakanlık bu duruma ivedilikle çözüm üretmelidir” dedi.
Ergun, yazılı soru önergesinde şunları dile getirdi:
1. Köyceğiz Devlet Hastanesi’ndeki röntgen biriminin kapatılmasına neden olan koşullar ve Nükleer Düzenleme Kurumu’nun gerçekleştirdiği tetkiklerin detayları nelerdir?
2. Röntgen cihazı eksikliğini gidermek için herhangi bir çalışma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa, mağduriyetin giderilmesi için ne tür çözümler planlanmaktadır?
3. Bu konuyla ilgili detaylı bir rapor hazırlanmış mıdır? Hazırlandıysa, kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?