Kültür-Sanat

İtalya Ankara Büyükelçiliği’nden CerModern ev sahipliğinde karma sergi

CerModern, İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından, Avusturya’nın Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen “Başka Bir Yere Bakmak, Orada Olmak” isimli karma sergiye ev sahipliği yapacak.

15'inci yılını kutlamaya hazırlanan, Türkiye’nin önde gelen sanat merkezlerinden CerModern, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında uluslararası bir sergiye ev sahipliği yapacak.

Farklı ülkeler arasında hareket halindeki ilişkiler ve aidiyet üzerine kurgulanan, İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından, Avusturya'nın Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen ve Avusturya Sanat, Kültür, Kamu Hizmeti ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Başka Bir Yere Bakmak, Orada Olmak” (Looking Elsewhere Being There) sergisi 25 Eylül'de kapılarını açıyor. Marcello Farabegoli Projects ile CerModern işbirliğiyle gerçekleşen karma sergide 30’dan fazla sanatçının eseri yer alacak.

Küratörlüğünü Marcello Farabegoli’nin, eş küratörlüğünü ise Charlotte Aurich ile Pablo Chiereghin’in üstlendiği sergi, mekana özgü bir unsur olarak hareket kavramını araştırıyor. Sınırları aşan ve hareketle ilgilenen sanatsal pratiklere ışık tutan “Başka Bir Yere Bakmak, Orada Olmak”, mekanla ilişki kurarken hareketle birlikte başka bir yere bakmanın ne anlama geldiğini sorguluyor. 

3 KASIM’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

25 Eylül’de sanatseverlere açılacak olan sergi, 3 Kasım’a kadar pazartesi günleri dışında her gün 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Sergide eserleri yer alacak sanatçılar ise şöyle:

Başak Altın, Antonella Anselmo, Flavia Bigi, Songül Boyraz, Cristina Calderoni, Chiara Campanile, Ilaria Carli Paris, Casaluce-Geiger, Pablo Chiereghin, Tom Eller, Luca Faccio, Karin Ferrari, Christina Fiorenza, Julia Frank, Gianmaria Gava, Michela Ghisetti, Chiara Giorgetti, Siggi Hofer, Brigitte Mahlknecht, Ryts Monet, Pınar Öğrenci, Klaus Pobitzer, Lucia Riccelli, Linus Riepler, Gabriele Rothemann, Franziska Schink, Eva Schlegel, Luca Sposato, Esther Stocker, Alberto Storari, Federico Vecchi, Nazim Ünal Yilmaz, Erwin Wurm