Gündem

İşyerinde şiddet ve taciz ILO’nun gündeminde

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Ankara Ofisi ile Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan “İş Yerinde Şiddet ve Taciz Algıları ve Deneyimleri Araştırma Raporu”nun sonuçları İstanbul Swissotel The Bosphorus’ta 16 Ekim tarihinde (yarın) açıklanacak.

Toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da katılması beklenirken, toplantıda, araştırma sonuçlarının ve politika önerilerinin de paylaşılacağı kaydedildi.

ILO Ankara Ofisi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, İsveç finansmanı ile ILO Türkiye Ofisi tarafından yürütülen “Kadınlar için Daha Çok ve Daha İyi İşler” programı kapsamında gerçekleştirilen araştırma, Türkiye’de hem sektörel hem de şiddet türleri anlamında bu kadar geniş kapsamda yapılan ilk çalışma özelliği taşıdığı kaydedildi. Araştırma, çalışma yaşamında fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddet ile ayrımcılık konusundaki algı ve deneyimlere ilişkin önemli bulgular sunduğuna vurgu yapıldı.

Etkinlik kapsamında Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Barış Tan, ILO Türkiye Ofisi Direktörü Yasser Hassan, İsveç Ankara Büyükelçisi Malena Mard, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ve Özyeğin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Canan Sümer konuşmacı olarak katılması bekleniyor.