Proje, Türkiye'nin temsili ve tanıtılmasında, vatandaşları da birer kamu diplomasisi aktörü hâline getirmeyi amaçlıyor. "Vatandaş Diplomat” projesiyle gittikleri ülkelerde Türkiye’yi temsil eden ve etkileşime girdikleri kişilerin Türkiye algısını şekillendirmede önemli bir rol üstlenen vatandaşların, Türkiye'nin temsil noktasında başarılı olması ve resmi tezlerimizi uluslararası kamuoyuna etkin şekilde aktarması hedefleniyor.

GÖNÜL ELÇİLERİ ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Vatandaş Diplomat Projesi bugün Ankara'da İletişim Başkanlığı'nın ev sahipliğinde tanıtıldı. Vatandaş Diplomat Projesi tanıtım programında konuşan İletişim Başkanı Fahrttin Altun, Türkiye'nin, 300'e yakın noktada dünyanın en yaygın diplomatik temsilcilik ağına sahip ülkelerden biri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Eğitim, yardımlaşma ve kalkınma alanında faaliyet gösteren birçok gözbebeği kurumumuz bulunuyor. Vatandaş Diplomat Projesi kapsamında biz İletişim Başkanlığı olarak öncelikle her bir vatandaşımızı, bilhassa da yurtdışında yaşayan veya sıklıkla yurtdışına seyahat eden vatandaşlarımızı birer gönül elçisi olarak görüyoruz.Bu amaçla, ülkemizin tarihinden temel dış politika tezlerine, sanayisinden turizmine, kültür-sanat hayatından eğitim imkanlarına kadar birçok alanda vatandaşlarımızı daha fazla bilgilendirmeye ve her bir vatandaşımızın aynı zamanda birer vatandaş diplomat olduğu bilincini yaygınlaştırmaya çalışacağız.
Vatandaşları yurt içinde ve yurt dışında yapılacak buluşmalara,  kamu diplomasisi faaliyetlerinde de bir aktör haline getireceklerini belirten Altun, 'En güncel verilerle donatacağımız yazılı ve görsel materyallerle vatandaşlarımızı kamu diplomasisi faaliyetlerinde etkin birer aktör haline getirmeye gayret edeceğiz. Böylelikle hem kültürel etkileşimin sağlayacak, zenginlikten istifade edecek; hem de barışa, adalete ve hoşgörüye dayalı ilişkilerin geliştirilmesi noktasında tüm dünyaya örnek olacağız." dedi.
Bu amaçla, ülkemizin tarihinden temel dış politika tezlerine, sanayisinden turizmine, kültür-sanat hayatından eğitim imkanlarına kadar birçok alanda vatandaşlarımızı daha fazla bilgilendirmeye amaçladıkladıklarını dile getiren Altun,  'Her bir vatandaşımızın aynı zamanda birer vatandaş diplomat olduğu bilincini yaygınlaştırmaya çalışacağız.' dedi.

Fotoğraf: AA

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI