Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın destekleriyle Türkiye Vegan ve Sağlıklı Yaşam Turizmi Derneği (TEVSAD) tarafından Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu'nda düzenlenen zirveye, bakanlık yetkilileri, kamu ve özel sektör temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları yöneticileri katıldı.

Rize'de çöl tozu etkisi Rize'de çöl tozu etkisi

Zirvenin amacı, Türkiye'nin küresel iklim değişikliğiyle mücadeledeki kararlılığını vurgulamak ve toplumsal farkındalığı artırmak. Toplantının açılış konuşmasını TEVSAD Başkanı Şule Dayangaç Atalan yaptı. 

Sera gazı emisyonlarının önemli bir kısmının hayvan yetiştiriciliğinden kaynaklandığı ve bu durumun çevre üzerindeki etkilerinin ciddiyetine dikkat çekti.

“YEREL SEÇİM DÖNEMİNDE DOĞA VE ÇEVRE DİKKATE ALINMIYOR”
ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da doğanın korunmasının önemine vurgu yaptı. Yılmaz, yerel seçim döneminde doğa ve çevre konularının yeterince ele alınmadığını belirtti ve bu konuların siyasetin öncelikli gündem maddeleri arasında olması gerektiğini vurguladı.
Açılış konuşmalarının ardından iklim değişikliği ile ilgili paneller düzenlendi ve çeşitli konular üzerinde görüş alışverişi yapıldı.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI