Kültür-Sanat

Hüsnü Arkan IF Performance Hall’de

Türkçe özgün müziğin en güçlü seslerinden Hüsnü Arkan, yarın akşam IF Performance Hall’de başkentli hayranları ile buluşacak.

1991 yılında "Bir Yalnızlık Ezgisi" adlı ilk solo albümünü yayınlayan ve 2010 yılına kadar vokalistliğini yaptığı Ezginin Günlüğü grubuyla geniş bir hayran kitlesi edinen Hüsnü Arkan, yarın saat 21.00'de IF Performance Hall Ankara'da sahne alacak. Perşembe gecesini Arkan’ın unutulmaz şarkıları ile noktalamak isteyenler etkinliğin biletlerine bu adresten ulaşabilecek.

HÜSNÜ ARKAN KİMDİR?

1991 yılında "Bir Yalnızlık Ezgisi" adlı ilk solo albümünü yayınlayan Hüsnü Arkan, 1993'te "İstavrit" albümüyle vokalist, söz yazarı ve besteci olarak Ezginin Günlüğü'ne katıldı. Emin İgüs'ten sonra gruba dahil olan Arkan, 2010 yılında Ezginin Günlüğü'nden ayrıldı ve 2011'de ikinci albümü "Solo"yu piyasaya sürdü. İlk single çalışması "Beş Mayıs"ı Ekim 2011'de yayımlayan sanatçı, 4 Mart 2013 tarihinde "Yalnız Değiliz" adlı üçüncü albümünü çıkardı. Ekim 2015'te yayımlanan dördüncü solo albümü "Kırık Hava", geniş bir beğeni topladı.

Tahir Elçi’nin hatırasına yazdığı ve Elçi’nin hayatını anlatan "Zeval" isimli belgesele hediye ettiği "Tutuşsun"u Erkan Oğur ile seslendiren Arkan, 2023 yılında "Kanat Sesleri" adlı albümünü piyasaya sürdü. Arkan, günümüzde verdiği konserlerle hayranları ile buluşmaya devam ediyor.