Hurma, dünyanın pek çok tropikal ikliminde yetişen palmiye ağacının meyvesidir. Geleneksel tüketim alışkanlığının bir yansıması olarak Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında yoğun talep görmektedir. Yüksek besin değeri ve vücut sağlığını destekleyen içerikleri sebebiyle hurmanın yılın geri kalanında ve hamilelik dönemlerinde de tüketilmesi, birçok farklı yönden çeşitli faydalar sağlar.
Özellikle Arap yarımadasında ve Afrika ülkelerinde yetişir. Ülkemizde de Akdeniz ikliminin egemen olduğu bölgelerde yetişmektedir.
Tadının güzelliğinin yanı sıra hurma; lifli yapısı, potasyum, demir, kalsiyum gibi birçok vitamin ve minerali içerisinde barındırır. Hurma, kurutulmuş veya yaş meyve olarak tüketilebilir.
İçinde bulunduğumuz ayda Pazar ve market reyonlarında yaş hurma görebilirsiniz.
Hurmanın faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
· Sindirimi düzenlemeye yardım eder
· Vücudu serbest radikallere karşı korur
· Beyin fonksiyonlarının gelişmesini sağlar
· Kemik yoğunluğunu güçlendirir
· Normal doğumun daha sancısız geçmesine yardım edebilir
· Kronik hastalık oluşma risklerini azaltır
· Kolesterolü düzenleyerek kalp sağlığını korur
· Hurma doğal tatlandırıcıdır
· Kilo kaybına yardımcı olur
· Cilt Yaralanmalarını İyileştirir