Her Şeyi Devletten Beklemeyin (!)

Konut fiyatları kontrolsüzce artmaya devam ederken ev sahipleri ile kiracılar arası sürtüşmeler artık şiddet ve hatta cinayet boyutuna vardı. Halk bu süreçte halen bir umut konut fiyatlarına el atılmasını beklerken Erdoğan tekil bir ev sahibi kiracı örneği üzerinden şu açıklamayı yaptı:” Her şeyi devletten beklemek olacak şey değil. O ev sahibi şimdi dinliyordur beni, sende vicdan var mı? İnsaf ya. Fahiş fiyat balonunu söndüreceğimiz uygulamalarda harekete geçiyoruz.”

Öncelikle mesele vicdanlara kaldıysa işimiz iş demektir. Bu konuda yapıcı bir düzenlemenin yapılmasını ve kiracıların artık daha fazla mağdur edilmemesini sıklıkla vurgulamıştık. Kiradan gelir elde etme davranışının yanı sıra mantık konut vergilendirmelerinin adaletsizliği sebebiyle git gide kira üzerinden geçinmeye vardı. Gelir eşitsizliği ve bir o kadar dengesizliği vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor.

Düzenlemelerin yapılacağının sinyalini veren hükümet ise bu konudaki yapıcılığını göstermesi gerekir. Konut yani barınma kişilerin vicdanına bırakılacak bir şey değildir. Bir diğer yandan kira fiyatlarının bu kadar yüksek olması sebebiyle ataması yapılan meslek gruplarından üniversite kazanan öğrencilere herkesin hareket alanı oldukça daraldı. Öyle ki yurt imkanlarını da gözetirsek pek çok yerde kendinize bir konut bulmak oldukça zor.

Bu problemin hepimiz farkındayız. Öyleyse sizler de farkındasınız. Müdahale etmek için neyi bekliyorsunuz?

Çünkü eğer müdahale edilmezse ve her şeyi devletten beklemememiz gerektiği bizlere söylenirse sizce de bu orman kanunlarına bir teşvik değil midir? Bunun olmasını istemiyoruz. İnsanların yaşanılabilir bir hayatları olsun istiyoruz.