CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Kaya, her geçen gün kız çocukları ve kadınlar için ülkenin cehenneme döndüğünü söyledi. Kaya konuşmasında şunları söyledi: "Günlerdir, haftalardır hatta aylardır kız çocuklarının ve kadınların mutluluklarına, özgürlüklerine, bedenlerine daha da fazla göz dikmiş bir zihniyetin, acı sonuçlarını her geçen gün daha da derin yaşıyoruz. Korumamız gereken çocuklarımız 'kayıp' betimlemesiyle hayatımızda daha fazla yer almaya başladıkça, çocuklarımızı göz göre göre toprağa verdikçe ve de sokakta parçalanmış kadın bedenleri gördükçe yaşadığımız cehennemin nasıl büyük bir çürümüşlük sonucu yaratıldığını görüyoruz. Daha vahimi, kadın haklarından nasıl bir geriye gidiş olduğunu, iktidarın sorumsuzluğunun bizi getirdiği noktayı ve kadını ikinci cins yapmak için izlediği politikayı gördük. 2011 yılında, TBMM’de, bütün siyasi parti gruplarının oy birliğiyle geçen ve bugün 'kadına karşı şiddetle mücadelede bir kanunumuz' var denilen 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un temelini oluşturan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkılmasıyla gördük."

"SON 6 AYDA 33 ÇOCUĞUMUZUN ÇALIŞIRKEN ÖLDÜĞÜNÜ BİLİYORUZ"

2011 yılında 4 artı 4 artı 4 yasasını getirmek isteyenlere, 'kız çocukları eğitimden uzaklaşacak, yarının genç kadınları sosyal hayattan ekonomik hayattan daha fazla uzaklaşacak' dediğimizi biliyoruz. O günden bugünleri öngörebildiğimizi biz biliyoruz. Son altı yılda 230 bini aşmış olan çocuk evliliklerin bugün giderek arttığını ve imzalanan uluslararası sözleşmelere ve var olan ulusal yasalara rağmen önlenemediğini biliyoruz.
Bir ilimizin küçük bir ilçesinde, herkesin, kamu kurumlarının temsilcilerinin gözünün önünde 14 yaşında bir kız çocuğunun yıllardır cinsel istismara maruz kaldığını ve kimsenin ses çıkarmadığını biliyoruz. Türkiye’de her 4 çocuktan 1’inin aç olduğunu, 6 aylık bebeklerimizin şekerli suyla beslenmeye çalışıldığını, son yaşadığımız asrın felaketi olan 6 Şubat depremleri sonrası yüzlerce çocuğumuzun kayıp olduğunu biliyoruz.
Son 6 ayda 33 çocuğumuzun çalışırken öldüğünü, son 6 ayda 8 çocuğumuzun MESEM’lerde feci şekilde can verdiklerini biliyoruz. TÜİK verilerine göre 537 bin 583 dosya çocukların karıştığı suç dosyası olarak adliye kayıtlarına geçmiş durumda. 

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI