18.10.2024 tarihinde Haydi polisine gelen ihbar telefonu üzerine olay yerine giden Mamak Belediyesi Veterinerleri, 7 yavru köpeğin cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan ilk incelemelerde yavru köpeklerin vücutlarında 0.5 cm çapında yaralar tespit edildi.

Otopsi yapılacak

İhbar üzerine olay yerine gelen Haydi (Hayvan Durum İzleme) polisinin yaptığı ilk araştırmada görgü tanığı olmadığı belirlenirken, olayla ilgili çevrede bulunan kamera kayıtları inceleme altına alındı. Yavru köpeklerin vücutlarında 0.5 cm çapında deliklerin olması ve bağırsaklarının dışarıda olması yaşanan vahşeti gözler önüne sererken, hayvanların ölüm nedenlerinin tespit edilmesi için 7 yavru köpek Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınarak otopsi işlemleri için Etlik’te bulunan Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’ne götürüldü.

Kamera kayıtları incelenecek

Mamak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nihat Toprak yaptığı açıklamada, yaşanan bu olay karşısında üzgün olduklarını belirtti. Toprak:” Bu vahşetin Mamak’ta yaşanmış olmasından derin bir üzüntü duyuyoruz” dedi. Faillerin er ya da geç yakalanacağının altını çizen Toprak:” Köpeklerin kesin ölüm nedeni otopsi işlemlerinin ardından belli olacak. Kamera kayıtları da incelenerek bu vahşetin arkasındakilerin adalete hesap vermesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: Bülten