Genel

Hayvan Hakları için 9 Ayda 2 Milyonun Üzerinde İmza

Change.org Türkiye, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle 2024 yılında hayvan hakları alanında en fazla imzalanan kampanyaları paylaştı. Hayvan hakları savunucularının en büyük talepleri, sokak hayvanlarının toplatılması yönündeki Yasa’nın iptali ve hayvana şiddete daha ağır cezalar verilmesi. 2024 yılının ilk 9 ayında, hayvan hakları alanında başlatılan kampanyalara toplam 330 kampanya başlatıldı, 2 milyon 39 bin 292 imza atıldı.

Halkın değişim talepleri için imza kampanyaları başlatabildiği Change.org Türkiye platformu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, 2024 yılında hayvan hakları alanında en fazla imzalanan kampanyaları açıkladı. Başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, kamuoyunun bu alandaki taleplerini ortaya koyuyor. 2024 yılının ilk 9 ayında, hayvan hakları alanında toplam 330  kampanya başlatıldı, 2 milyon 39 bin 292 imza atıldı.

2024’TE EN FAZLA İMZA SOKAK HAYVANLARI İÇİN ATILDI

2024 yılında başlatılan tüm kampanyalar arasında en fazla imzalanan kampanya 450 bine yakın imzayla sokak hayvanlarının toplatılmasını öngören yeni Hayvan Hakları Yasası’nın geri çekilmesi için Didem Kurtoğlu tarafından başlatılan kampanya oldu. Yasa’nın basına yansıyan ilk halinde bir ay içinde sahiplenilmeyen hayvanların uyutulması gündemdeydi. Kamuoyunun tepkileri sonrası teklif metninden “ötanazi” ifadesi çıkarıldı ve kediler kapsam dışında bırakıldı. Ancak sokak köpeklerinin Veteriner Hizmetleri Kanunu’ndaki esaslara göre öldürülmesi yolu açık tutuldu ve barınakların ve koşullarının yetersizliği gibi nedenlerle tepkiler dinmedi.