Başkent Millet Bahçesi’nin ev sahipliğinde 27-29 haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Hatay Gastronomi Günleri, bugün kapılarını açtı. Hatay’ın damak çatlatan künfesinden meşhur kağıt kebabına, yurdun dört bir yanında sevilerek tüketilen soslu dönerinden içli köftesine ve daha birçok yöresel yemeğin Ankaralıların beğenisine sunulduğu fuara başkentliler yoğun ilgi gösterdi.
Hatay Gastronomi Günleri, 10.00 ile 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜNEFESİ BAŞKENTTE
5 ustanın saatlerce emek vererek yaptığı 2 metre çapında ve bir ton ağırlığındaki dünyanın en büyük künefesi, Hatay Gastronomi Günleri’nde sergilendi. Yaklaşık 800 kişilik devasa künefe, sıcak şerbetinin üzerine dökülmesinin ardından fuar ziyaretçilerine ücretsiz olarak dağıtıldı.
EN HIZLI KAĞIT KEBABI VE KÜNEFE YEME YARIŞMASI
Hatay Gastronomi Günleri’nde en hızlı kağıt kebabı ve künefe yeme yarışması düzenlendi. Eğlenceli anlara sahne olan yarışmalarda samandağ biberi ile sunulan kağıt kebabını en hızlı 16 yaşındaki Arda Akkaya yedi.
En hızlı künefe yeme yarışmasını ise Murat Yüzüak kazandı.
HATAY GASTRONOMİ GÜNLERİNDEN KARELER