Başkent Millet Bahçesi’nin ev sahipliğinde 27-29 haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Hatay Gastronomi Günleri, bugün kapılarını açtı. Hatay’ın damak çatlatan künfesinden meşhur kağıt kebabına, yurdun dört bir yanında sevilerek tüketilen soslu dönerinden içli köftesine ve daha birçok yöresel yemeğin Ankaralıların beğenisine sunulduğu fuara başkentliler yoğun ilgi gösterdi. 

Hatay Gastronomi Günleri, 10.00 ile 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜNEFESİ BAŞKENTTE

5 ustanın saatlerce emek vererek yaptığı 2 metre çapında ve bir ton ağırlığındaki dünyanın en büyük künefesi, Hatay Gastronomi Günleri’nde sergilendi. Yaklaşık 800 kişilik devasa künefe, sıcak şerbetinin üzerine dökülmesinin ardından fuar ziyaretçilerine ücretsiz olarak dağıtıldı.

EN HIZLI KAĞIT KEBABI VE KÜNEFE YEME YARIŞMASI 

Hatay Gastronomi Günleri’nde en hızlı kağıt kebabı ve künefe yeme yarışması düzenlendi. Eğlenceli anlara sahne olan yarışmalarda samandağ biberi ile sunulan kağıt kebabını en hızlı 16 yaşındaki Arda Akkaya yedi.

Biberin verdiği acı ile gözyaşlarına hakim olamayan Akkaya, 2 bin TL’lik birincilik ödülünün de sahibi oldu. Ödül ile telefon almak istediğini belirten Akkaya, “Bu parayı ona harcarım. Kebap çok acıydı ama para olursa bir daha yerim" dedi.

En hızlı künefe yeme yarışmasını ise Murat Yüzüak kazandı.

Sıcak servis edilen künefeyi bir çırpıda bitiren Yüzüak, “Harika bir lezzet, herkese tavsiye ederim” ifadelerini kullandı. Yüzüak’ın birinciliği ise yöresel hediyelerden oluşan bir paket ile ödüllendirildi.

HATAY GASTRONOMİ GÜNLERİNDEN KARELER

Hatay Gastronomi GünleriHatay Gastronomi Günleri 20Hatay Gastronomi Günleri 19Hatay Gastronomi Günleri 18Hatay Gastronomi Günleri 16Hatay Gastronomi Günleri 14Hatay Gastronomi Günleri 10Hatay Gastronomi Günleri 8Hatay Gastronomi Günleri 7Hatay Gastronomi Günleri 5Hatay Gastronomi Günleri 3Hatay Gastronomi Günleri 2Hatay Gastronomi Günleri 1

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi