Genel

Hatay’da 36 öğretmene ‘konteynerı boşalt’ tebligatı gitmiş

6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay'da sorunların hala çözüme kavuşturulmadığını belirten CHP’li Nermin Yıldırım Kara, “ öğretmenlere de kaldıkları konteynerleri boşaltmaları için tebligat gönderilmeye başlandığını söyledi. Kara, "İktidar, burada yaşanan mağduriyetleri görmeli ve gereken adımları derhal atmalıdır" ifadelerini kullandı.

Yeni öğretim yılının başlaması ile Hatay’da çözüme kavuşmayan eğitim sorunlarına bir de 36 öğretmene tasarruf tedbiri kapsamında tahsis edilen konteynerlerden çıkarılması tebligatları eklendi.  Hatay’da deprem sonrası yaşam koşullarındaki zorluklara başlayan eğitim öğretimdeki sıkıntıların da eklendiğine dikkat çeken CHP’li Nermin Yıldırım Kara, “Bugün yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü. Tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için güzel bir okul dönemi geçmesini temenni etsek de maalesef Hatay’da öğrencileri, öğretmenleri ve velileri bekleyen sorunlar hala çözülebilmiş değil. 36 öğretmenimize tasarruf tedbirleri kapsamında kaldıkları konteynerlerden çıkarılması için tebligat gönderilmiş” dedi.

‘Geçici’ denilmişti ikili eğitim halen sürüyor

Dersliklerin hâlâ donanımsız olduğuna vurgu yapan Kara, “Öğrencilerimiz bu yıl da ikili eğitim sistemiyle derslerine devam etmek zorunda bırakılıyor. Deprem sonrası geçici (!) bir çözüm olarak başvurulan ikili eğitim, Hatay’da adeta yeni normal haline geldi. Kendi okulları henüz yapılmayan çocuklar, aylardır sabahın alacakaranlığında ya da akşamın zifiri karanlığında yollara düşüyor” değerlendirmesi yaptı.

36 öğretmen konteyner kentlerden çıkarılıyor

İktidarın, deprem sonrası sunduğu geçici ‘çözümleri’ kaldırarak mağduriyetleri derinleştirdiğini kaydeden CHP’li Kara, Hatay’da depremi yaşamış, konteynerlerde kalan öğretmenlere, Tasarruf Tedbirleri kapsamında tebligat gönderilmeye başlandığını dile getirdi. Kara, “Erzin’de, Arsuz’da, Altınözü’nde ve birçok ilçemizde öğretmenler, kendilerine konteynerları boşaltmaları için tebligat ulaştığını ve çaresizce ev aradıklarını dile getiriyor. Okul dönemi başlıyor olmasına rağmen Erzin’de 36 öğretmen konteynerlarından çıkmak ve yeni bir barınma yeri bulmak zorunda bırakılıyor” ifadelerini kullandı.

Tasarruf öğrencinin, öğretmenin sırtından yapılmaz

Hatay genelinde kira ve barınma sorununun giderek büyüdüğünü, kira fiyatlarının fahiş, konut stokunun yetersiz olduğuna dikkat çeken Yıldırım Kara, “Öğretmenler böyle bir ortamda nerede barınacak? Öğretmenlere ne kira yardımı ne de teşvik ödemesi sağlanıyor. Tasarruf, halkın, emekçinin, öğrencinin ve öğretmenin sırtından yapılmaz. Öğrencilerimiz barınma, beslenme, ulaşım gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayamazken, öğretmenlerimiz zor koşullarda eğitim vermeye çalışırken bu söylemler sorumluluktan kaçmak anlamına gelir. İktidar, burada yaşanan mağduriyetleri görmeli ve gereken adımları derhal atmalıdır” dedi.

Fotoğraf: AA