Başkent temsilcisi Halkbank ile Arkas, Şampiyonlar Kupası finalinde TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda karşı karşıya geldi.

17-17’ye kadar eşitliğin bozulmadığı ilk sette Halkbank, savunmadaki başarısı ve etkili hücumlarıyla skoru 19-17’ye taşıdı. Bu noktada Arkas, ilk mola hakkını kullandı. Ancak mola dönüşünde de Halkbank üstünlüğünü sürdürerek 21-17 öne geçti ve Arkas, ikinci ve son molasını almak zorunda kaldı. Arkas, bu moladan sonra 3-0’lık bir seri yakalayarak skoru 21-20'ye getirdi. Halkbank ise bu kez mola alarak oyunu dengelemeye çalıştı. Mola dönüşü Arkas, iyi oyununu sürdürerek 23-22 öne geçti ve Halkbank, setteki ikinci ve son molasını aldı. Son molanın ardından Arkas, daha iyi bir performans sergileyerek ilk seti 26-24 kazanıp setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sete etkili servisler ve güçlü hücumlarla başlayan Arkas, 8-4'lük üstünlüğü yakaladı ve Halkbank setteki ilk molasını aldı. Mola sonrası savunmasını toparlayan Halkbank, hücumda bulduğu sayılarla farkı 1’e indirerek skoru 16-15 yaptı. Bu kez Arkas mola hakkını kullandı. Mola dönüşünde Arkas, farkı tekrar 4 sayıya (19-15) çıkardı ve Halkbank setteki son molasına başvurdu. Bu moladan sonra savunmada hata yapmayan Halkbank, 21-21’lik eşitliği sağladı ve Arkas bir kez daha mola aldı. Eşitliğin 25-25’e kadar bozulmadığı çekişmeli setin sonunu daha iyi oynayan Arkas, seti 27-25 kazanarak maçta durumu 2-0’a getirdi.

Halkbank, üçüncü sete hızlı bir başlangıç yaparak 8-5'lik bir üstünlük yakaladı. Ancak Arkas, 4-0'lık bir seri ile cevap vererek durumu 9-8'e getirdi ve Halkbank ilk molasını aldı. Mola sonrası etkili oyununa devam eden Arkas, farkı 6 sayıya (19-13) çıkardı ve Halkbank ikinci molasını kullanmak zorunda kaldı. Mola dönüşünde Halkbank farkı 4 sayıya (20-16) indirmeyi başardı, bu kez Arkas molaya gitti. Mola sonrası Arkas farkın kapanmasına izin vermeyerek seti 25-21, maçı ise 3-0 kazanarak tarihinde ilk kez Şampiyonlar Kupası’nın sahibi oldu.

Halkbank: 0

Arkas Spor: 3

Salon: TVF Burhan Felek Vestel

Hakemler: Ozan Çağı Sarıkaya, Tuncay Sevim

Halkbank: Yunus Emre Tayaz, Micah Ma’a, Dick Kooy, Mert Matic, Marek Sotola, Mirza Lagumdzija, Volkan Döne-L, İzzet Ünver, Sercan Bıdak Yüksel, Batuhan Duman, Berk Dilmenler

Arkas Spor: Burutay Subaşı, Ertuğrul Gazi Metin, Eduardo Carisio, Joao Franck, Burakhan Tosun, Abdülsamet Yalçın-L, Onur Ulaş Topbaşlı, Yüksel Gökçen

Setler: (24-26, 25-27, 21-25

Süre: 91 dakika (31, 33, 27) 

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ