HAK-İŞ Konfederasyonu 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. Yıl dönümünde şehitleri andı.

Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği’nde gerçekleştirilen programa Genel Başkan Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreter Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Abdullah Koçoğlu, 15 Temmuz Gazileri ve şehit aileleri, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkan ve yardımcıları, genel merkez çalışanları ve üyeler katıldı.

Genel Başkan Mahmut Arslan, FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırının sekizinci yılına girildiğini hatırlatarak, “İşgal girişimine karşı direnen ve o gece şehit olan 252 şehidimize 2301 gazimize buradan bir kez daha minnetlerimizi şükranlarımızı arz ediyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize can sağlığı diliyoruz” ifadesini kullandı.

“15 Temmuz Bir Direniş Sembolüdür”

15 Temmuz’un Türkiye'yi işgal girişimi olduğunu ve bugüne kadar yaşanan darbe girişimlerinden çok farklı olduğunu ifade eden Arslan, “Dolayısıyla 15 Temmuz, Türkiye'yi işgal girişimine karşı bir direniş sembolüdür. O nedenle burada Türkiye'nin değişik bölgelerinden metfun olan şehitlerimiz ülkemizin işgaline karşı soylu bir direnişi temsil etmektedirler” dedi. Ülkemizi parçalayıp bölmek daha sonra da işgal etmek üzere planlanmış 15 Temmuz hain işgal girişiminin milletimiz tarafından büyük bir onurla, büyük bir haysiyetle, büyük bir mücadeleyle ortadan kaldırıldığını söyleyen Arslan, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere o gün milletin önünde saf tutan milletle beraber bu işgalcilere karşı dur diyen herkese şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

“Ülkemizi Hainlere Teslim Etmedik”

Arslan, HAK-İŞ üyeleri Celaleddin İbiş’in Genelkurmay Karargahı önünde, Genelkurmaydaki işgali durdurmak için elinde sadece Türk bayrağı varken şehit edildiğini, Ahmet Özsoy ve Ali Karslı’nın teröristlerin, işgalcilerin hedefi olan TürkSat'ı bu hainlere vermemek için canlarını feda ettiklerini, Hakan Gülşen’in ise hepimizin onuru, haysiyeti olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesini savunurken şehit olduğunu söyledi. Arslan, gazilerimizin de hainlerin kurşunlarına hedef olduğunu anımsatarak, “Gazilerimizle ve şehitlerimizin mücadeleleriyle bu ülkeyi hainlere teslim etmedik” şeklinde konuştu.

“Türkiye Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde Hainlere Asla Geçit Vermeyecek”

Arslan, hain terör örgütünün hedefinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızı yedirtmedik. Bundan sonra da yedirtmeyeceğiz inşallah. Çünkü o bu darbeci hainlerin bu işgalcilerin karşısında yegâne duran liderdi. Onun için Allah ona uzun ömürler versin. Onun liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu hainlere asla geçit vermeyecek” ifadesini kullandı.

“Hainlere Karşı Uyanık Olmalıyız”

Şehit ve gazilere bir kez daha minnet ve şükran duygularını ileten Arslan, “Bu ülkenin sorunları olabilir. Ülkemiz içerisinde yaşanan bazı gerginlikler olabilir. Zaman zaman yaşadığımız tartışmalar olabilir. Ama bugün birlik ve beraberlik gününde hepimiz ortak hedefimiz olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ilelebet payidar kılmak için aramızdaki küçük sorunları bir kenara bırakmalıyız. Bu hainler başta Pensilvanya'daki terörist başı olmak üzere uyumuyorlar. Ülkemiz için hesaplarını devam ettiriyorlar. Bu hainlere karşı biz de uyanık olmalıyız” dedi.

Muhabir: Hatice Gürel