Güvende Hissetmiyoruz!!!!!!

Evet doğru duydunuz, güvende hissetmiyoruz. Kadınlar güvende hissetmiyor, çocuklar güvende hissetmiyor, aileler güvende hissetmiyor, azınlıklar güvende hissetmiyor... Bir türlü güvende hissetmiyoruz!

Son 48 saat içerisinde yaşanan olaylar güvenlik algımızı yerle bir etti. 2 genç kadın dün katledildi. 2024 başından itibaren ise 205 kadın katledildi. Bunlar sadece okuduğumuz sayılar olmamalı! Bu sayılar bir gün sen, ben, eşimiz, dostumuz arkadaşlarımız, ailemiz olabilir! İstanbul Sözleşmesi'ne dönme vakti artık gelmedi mi?

Öte yandan şehit edilen polis memurunun katilinin sabıka kaydı, Narin'in cinayetinin halen çözülememesi ve mecliste araştırma önerisinin reddedilmesi... Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Bu haberlerin insanımıza artık cinnet geçirttiğini bildirmek isterim. Kendimizi güvende hissetmiyoruz, sokakta yürürken güvende değiliz, evde güvende değiliz. 

Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar şimdi İstanbul Sözleşmesi için eylem yapıyorlar. Bu konuda ben de oldukça hassasım, daha doğrusu inatçıyım. Bu bizlerin kendi kendine geliştirdiği oturduğumuz yerde "Ya bi' yasa gelse de öyle keyiflensek" dediği bir şey değil, altını çiziyoruz: Öldürülüyoruz! Kazanılmış haklarımızı korumak için mücadele edeceğiz. 

"Eğer balkondan düşersem inanma, ben yaşamayı seviyorum."