2014 ve 2024 yıllarındaki öğrenci burslarının alım gücünü karşılaştırarak, ekonomik krizin öğrenciler üzerindeki etkisini öğrencilerin temel ihtiyaçları arasında yer alan beslenme üzerinden karşılaştıran Gürer, 2014 yılında bir tavuk dönerin 4 TL olduğunu hatırlatarak, "Bugün bu fiyatın 120 TL'ye yükselmesini burs üzerinden değerlendirdiğimizde de halen verilen bursun alım gücü ne kadar azaldığı görülüyor. Ulaşım gibi diğer masraflar hariç, bir öğrenci her gün yalnızca bir tavuk döner yese bile 16. gün burs parası tükeniyor” ifadelerini kullandı
"ÖĞRENCİLER MEVCUT BURS İLE TEMEL İHTİYACINI KARŞILAYAMIYOR"
Bursların alım gücündeki düşüşü döviz kuru üzerinden de değerlendiren Gürer, 2014 yılında 300 TL’lik bursla 137 dolar alınabildiğini, ancak 2024 yılında 2000 TL’lik bursla yalnızca 57 dolar alınabildiğine dikkat çekti. Gürer, öğrenci burslarının dolar karşısında 80 dolarlık bir erime yaşadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Burslar dolar kuruna endekslenmiş olsaydı, bugün öğrencilerin 4 bin 733 TL burs alması gerekirdi. Ancak öğrenciler, mevcut burs miktarıyla temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldi.”
BURSLAR ENFLASYON ORANINDA ARTIRILMALI
Öğrenci burslarının yetersizliğinin hem öğrencilerin eğitim yaşamını hem de sosyal yaşamını ciddi şekilde olumsuz etkilediğini vurgulayan Gürer, artan enflasyon ve yaşam pahalılığı karşısında bursların güncellenmesi gerektiğini ifade ederek lisans öğrencilerinin bursları enflasyon dikkate alınarak bir an önce artırılması istedi. Ve plan ve Bütçe Komisyon'unda bütçe teklifi görüşmelerinde de konuyu gündeme taşıyarak artırılması çağrısında bulundu.
Gençlerin eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için bursların artırılması gerektiği ifade eden Gürer, "Ekonomik kriz, yalnızca rakamlarla sınırlı olmayan bir gerçeklik olarak gençlerin yaşamlarını derinden etkiliyor” dedi. Ve maliyetlerin öğrencilerin yaşamlarını zorlaştığı gibi başarılarını da olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu ve iktidarı bu konuda acil adımlar atmaya davet etti.