Muhammed Ali YAHŞİ

Farklı şehir ve ülkelerden gelen 2 bine yakın sporcunun, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli, engelsiz, paralimpik ve tandem olmak üzere 8 farklı kategoride yarıştığı Granfondo Başkent, Ankamall AVM önünde son buldu. Yoğun katılımın olduğu yarışmanın bitiş çizgisi heyecan dolu anlara sahne oldu. Yarışmanın ardından AVM otoparkında bulunan standlarda vakit geçiren yarışmacılar yiyecek ve içeceklerle kaybettikleri enerjilerini depoladı. Ödül töreni öncesi alana giriş yapan Mansur Yavaş, sporcuların bulunduğu standları gezerek fotoğraf çektirdi. Ardından farklı kategorilerde yarışan bisikletçilerden ilk üçe girenler ödüllerini aldı. 

Erkekler uzun parkur kategorisinde Gökhan Uzuntaş birinci, Muhammet Tayyib Yıldırım ikinci, Ege Onat Doğuşlu üçüncü oldu.

Kadınlar uzun parkurda ise Şeniz Pamuk birinci, Züleyha Dikbaş ikinci, Gizem Ustabaş ise üçüncü olarak yarışı tamamladı.

Erkekler kısa parkuru Nurettin Emre Oruç birinci, Selman Fevzi İnci ikinci, Ege Erhan Verit ise üçüncü olarak bitirdi.

Kadınlar kısa parkurda Aylin Yüce birinci, Buket Demirci ikinci, Aylin Karanfil ise üçüncü oldu.Yarışmacıların ödüllerini Kültür Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu verdi.

Paralimpik kategoride yarışmayı Fırat Uğur birinci, Abdullah Kasaç ikinci, Ali Temur üçüncü olarak tamamladı. İki bacağı da protez olan kategori birincisi Fırat Uğur, sporda da engelin olmadığını bir kez daha gösterdi.

“BU TARZ ETKİNLİKLER DAHA SIK OLMALI”

Erkekler ve kadınlar uzun parkurda dereceye giren yarışmacıların ödüllerini takdim eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, böyle bir yarışmanın Ankara’da düzenlenmesinin çok önemli ve değerli olduğunu ifade ederek yarışmaya katılan sporculara, “Yarışma için Ankara’ya gelerek hem Ankara’nın tanıtımına katkıda bulundunuz hem de Ankara'da yapılabilecek spor müsabakalarının ne kadar güzel olacağının ve ankaraya renk getireceğinin güzel bir örneği olduğunu gösterdiniz” dedi.

Katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Yavaş, bu tarz etkinliklerin çok daha sık olması gerektiğini de belirterek Ankaralılara bir de müjde verdi. Yavaş “Önümüzdeki hafta açılışını yapacağımız 3 milyon metrekarelik bir tesisimiz var. Türkiye’nin en büyük tarım ve rekreasyon alanı. İçerisinde, tam 39 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolu var sizler için. İnşallah haftasonlarınızı bundan sonra orada geçireceksiniz. Çok çeşitli etkinlikler var. Ben katılımlarınızdan dolayı tekrar çok teşekkür ediyorum ve yarışan herkesi tebrik ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmasının sonunda Yavaş’a temsili yarışma madalyası ve tişörtü verildi.

“CUMHURİYETİN 100.YILINDA BAŞKENTTE DÜZENLEMESİ ÇOK DEĞERLİ”

Uzun parkur erkekler kategorisinin birincisi Gökhan Uzuntaş, Granfondo’nun Cumhuriyetin 100’üncü yılında başkentte düzenlenmesinin çok değerli olduğunu ifade etti. Uzuntaş. “Uzun parkurda geçen senin ardından bu sene de yine klasman birinciliği aldım. Biraz daha zor oldu, yani her sene biraz daha zorlaşıyor. Bu tarz organizasyonların başkentimizde ve büyük şehirlerimizde yapılması çok değerli ve bisikletin yaygınlaşması açısından çok önemli. Çünkü daha sürdürülebilir bir yaşam, daha çevreci bir doğa için bisiklet olmazsa olmazımızdır. Hem spor amaçlı hem ulaşım amaçlı bisiklet sporunun yaygınlaşmasında sponsorlarla beraber sporlara destek vermemiz gerekiyor. Buradaki tüm sponsorlara bu anlamda çok teşekkür ediyorum” dedi. Parkurda yarışmacıların doğa ile iç içe olduklarını belirten Uzuntaş, “Gölbaşından ileriye doğru gittik, doğa ile iç içeydik ama yarış atmosferinden dolayı o anda doğaya çok fazla konsantre olamıyorsunuz. Rakiplere ve parkura odaklanıyorsunuz, ama geçtiğimiz yollar gerçekten güzeldi” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIĞIN BAŞLANGICI SPOR”

Granfondo Başkent’in en yaşlı sporcusu olan Osman Altay, bisiklet sürerken yorgunluğunu hiç hissetmediğini ve Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na da katılacağını ifade ederek, “Bu bisiklet turu beni çok duygulandırıyor. Aynı zamanda spor meraklısı oldum ve oldukça zevk almaya başladım. Bu bisiklet yarışını düzenleyen herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağolsunlar varolsunlar. Gençlere şunu söylemek istiyorum; Kötü alışkanlıklardan kurtulmak için spora devam etsinler. Sağlığın başlangıcı spor" dedi

"ZEVKİ DORUKLARIMIZDA YAŞADIK"

Granfondo Başkent’in en geç yarışmacısı olan Enes Acar, yarışın ardından yaptığı açıklamada “Atmosfer burada çok güzel yarış da gerçekten çok güzeldi. Yarışırken biraz rüzgar vurdu, beni zorladı ama zevki doruklarımızda yaşadık” ifadelerini kullandı.  Ardından yarışmanın en yaşlısı Osman Altay ile bisiklet sürerek vatandaşları selamladı.

Editör: Ezgi Bardakçı