Gordion Vakfı tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ankara Kalkınma Ajansı, Polatlı Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi (AKK) destekleriyle hayata geçirilen Gordion Arkeofilm Festivali‘nin ilk gösterimi bugün Ankara Kent Konseyi‘nde gerçekleşti.

Festival 26-29 Eylül’de Ankara ve Polatlı ile Yassıhöyük Mahallesi’ndeki antik kentte izleyicilerle buluşacak. Festivalin ikinci günü saat 09.30’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde, üçüncü ve dördüncü günü ise Polatlı Gordion’da gerçekleştirilecek.
Festival, “Kültürel Miras” teması etrafında, tarihsel, kültürel ve doğal çevreyi geleceğe taşıma amacı gütmesinin yanı sıra kentin ve Türkiye’nin kültürel zenginliklerini ulusal ve uluslararası platformda tanıtmakta büyük bir rol oynuyor.

FESTİVAL KÜLTÜREL MİRASIN TANITIMINI YAPACAK

Festivalde konuşan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya festivalin kültür turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Festivalin bir diğer önceliğinin de belgesel ve etkinlikler yoluyla kültürel mirasın tanıtımını gerçekleştirmek olduğunu hatırlattı. Yıldızkaya festivalle ilgili şunları söyledi: "Gordion Arkeofilm Festivali, katılımcılara sadece izleme fırsatı sunmakla kalmayıp, aynı zamanda kültürel değerlerimizi koruma bilincini artırmayı da hedefliyor. Kültürel altyapının sürdürülebilirliğini sağlamak ve gelecek kuşaklara duyarlılığı artırarak ülke turizmini geliştirecek."


 

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI