GGYD Genel Başkanı Nezih Allıoğlu başkanlığında yapılan ziyarette, CHP Milletvekili Yaman ve AKK Başkanı Yılmaz’a dernek hakkında bilgi verildi. Allıoğlu, iş dünyasındaki birliktelik olduğu sürece ekonomik kalkınmanın sağlanabileceğini vurgulayarak; “Bizim de ocak ayında bir seçimimiz vardı, bu seçimle yönetimin yarısını tecrübeli arkadaşlardan yarısını da genç, dinamik arkadaşlardan oluşturduk. GGYD, 19 Mayıs 2003 tarihinde özel bir günde kurulmuş 21 yıllık bir sivil toplum örgütü. Bugün itibariyle 1200’den fazla üyesi olan, üyeler arasındaki ticareti, dostluğu geliştirmeyi amaçlayan bir dernek.  Bunları yaparken toplantılar düzenliyoruz, etkinlikler düzenliyoruz. En son geçtiğimiz ay ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ı Konya şubemizde ağırladık. Üyelerimizle iş toplantıları düzenliyoruz. İş insanları arasındaki birlikteliği dernek olarak önemsiyoruz. Üyelerimiz bu sayede ticaret ağlarını da geliştiriyor. İş dünyanın birlikteliği ekonomik kalkınmaya da destek olur” dedi.

“NİLÜFERLER YETİŞİYOR PROJESİ”

GGYD’nin Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu’ndan da bahseden Allıoğlu, üniversite okuyan, ihtiyaç sahibi kız çocuklarına burs vermeye devam edileceğini ve bursiyerlerin sayısının artacağını ifade etti.

GGYD Yönetim Kurulu üyeleri de kendisini tanıtarak, iş alanları hakkında bilgi verdi. Yaman, dernek üyesi iş insanlarına da çalıştıkları sektörler hakkında merak ettiklerini sordu.

Dernek üyeleriyle tanışmaktan memnun olduğunu belirten Yaman, “Sizlerle tanışmama vesile olan AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a da teşekkür ediyorum. Sektörel olarak temsiliyetiniz derneğinizin başarısını gösteriyor. Çok mutlu oldum. Sizleri Meclis’e de bekliyorum” diye konuştu.

Halil İbrahim Yılmaz da, “Dernek olarak zor bir şey yapıyorsunuz, bir derneği 21 yıl ayakta tutmak kolay bir şey değil” ifadesini kullandı. Kurban Bayramı’ndan sonra 7 Temmuz’da Ankara Kent Konseyi’nin Genel Kurul yapacağını söyleyen Yılmaz, “Bizimki Kent Konseyi çalışması değil aslında, gönüllülük esasına dayalı, gelecek yüzyılın sorunlarından bahsettiğimiz bir iş. Hayata dair her konuyu tartışıyoruz. İcra makamı ya da etkinlik makamı değiliz, ama buna rağmen çok çalışıyoruz, etkinliklerimizi düzenliyoruz” dedi.

Allıoğlu; ziyarette Yılmaz’a GGYD tarafından yayınlanan “Girişimcinin El Kitabı” isimli kitabı ve “Global Girişim” dergisini hediye etti. Allıoğlu, ayrıca günün anısına Halil İbrahim Yılmaz’a plaket takdim etti. AKK Başkanı Yılmaz ise, Allıoğlu’na Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yayınladığı Abdullah Özkan imzalı “Cumhuriyet Yolunda Kurtuluş Savaşı ve Atatürk” kitabını hediye etti.    

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI