Yenimahalle Belediyesi'nin emekli vatandaşlar için hizmete açtığı İkinci Bahar Yaşlı Yaşam Merkezleri'nde etkinliklerin ardı arkası kesilmiyor. Kültür gezileri, atölye çalışmaları ve eğitim programlarıyla hem kaliteli hem de keyifli vakit geçiren İkinci Bahar müdavimleri için 'Genç Hissederek Yaş Almak Mümkün' başlıklı seminer düzenlendi.

Metafor Psikolojik Danışmanlık'tan Uzman Psikolojik Danışman Gözde Çamaş'ın yaptığı sunumda; 60 yaş ve üzeri bireylerin içinde bulundukları dönem hakkında katılımcılara bilgi verilirken, yaş almanın sanılanın aksine olumlu özellikleri barındırdığı da anlatıldı.

Yaşlanmak ayrıcalıktır

Etkinlikler, tartışmalar ve hikayeleştirmeler gibi yöntemler ile desteklenen seminerde; 60 yaş ve üzeri bireylerin içinde bulundukları gelişim dönemi, kayıpları ve yalnızlık duygusunu içermesi nedeniyle, özellikle yalnızlık duygusu ve ona eşlik eden diğer olumsuz duygular ile nasıl başa çıkabilecekleri de anlatıldı. Gruptaki üyelere; yaş almanın sosyal hayattan geri çekilmek olmadığı ve hayatlarını, fiziksel ve psikolojik olarak daha sağlıklı geçirmelerini sağlayacak çeşitli yöntemlerden bahsedilirken, üyelerin günlük hayatlarında uyguladıkları yöntemler de masaya yatırıldı.

Mutlu olmak için beklentilerinizi çok yüksek tutmayın

Hayatta gerçekçi bir beklenti düzeyine sahip insanlar, birçok şeyin mükemmel olması için çaba gösterenlere göre çok daha kolay mutlu olmaktalar diyen Çamaş 'Biyolojik yaşımız yükselirken kendimizi bütünsel olarak mutlu, sağlıklı, iyi, enerjik ve dengede hissedebiliriz. Yaşlanma emarelerine kapılmadan yaş almanın temelini yaşam tarzımız oluşturuyor. Sağlıklı yaş almak için; stres yönetimi, kaliteli uyku, sağlıklı ve düzenli beslenme, hareket, sindirim sistemi sağlığı, doğru nefes almak ve nefes tekniklerinden faydalanmak, sevgi ve şefkat dolu ilişkiler geliştirmek, zihni genç ve dinç tutmak gerekiyor' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi