Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 97 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin Anadolu topraklarında kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığı olduğunu belirterek, 'Türk iş dünyası olarak bizlere düşen de yeni yatırımlarla, üretimle, ticaretle, ekonomik büyümeyi sağlamaktır.' ifadesini kullandı. Hisarcıklıoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde bütün bir milletin desteğiyle verilen milli mücadelenin ardından kurulan Cumhuriyetin en değerli fazilet olduğunu bildirdi. 29 Ekim 1923'ün Türkiye tarihinin en önemli ve gururlu günlerinden olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: 'Milletimize en çok yakışan yönetim biçimi olduğuna inandığımız Cumhuriyetimizin ilan edildiği bu tarih, aslında içinde büyük destansı bir kurtuluş mücadelesini, işgal kuvvetlerine karşı cephelerde canları pahasına çarpışan gençlerimizin, askerlerimizin kahramanlıklarını, bu milletin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini, azmi, kararlılığı daha pek çok şeyi barındırır. Kökleri binlerce yıla dayanan 97 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti, bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığıdır. Türk iş dünyası olarak bizlere düşen de yeni yatırımlarla, üretimle, ticaretle, ekonomik büyümeyi sağlamaktır. Bunu yapacağımıza olan inançla, ülkemizin bu güzel ve anlamlı gününün sevincini gönülden paylaşıyorum. Yaşasın Cumhuriyet.'

PALANDÖKEN: ATALARIMIZDAN MİRAS 97 YILLIK ÇINAR
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Cumhuriyet'in 97. yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, '97 yıl önce bugün, milletimiz ve Ulu Önderimizin birlikte yazdığı zaferlerle dolu kurtuluş mücadelemizi taçlandıran, demokrasinin olmazsa olmazı Cumhuriyetimiz ilan edildi. 29 Ekim 1923'ten beri bizlere emanet bu mirasa sahip çıkmak, ilelebet yaşatmak hepimizin boynunun borcudur. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, 'Cumhuriyet, düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister.' Dolayısıyla 7'den 70'e genç, yaşlı, bilimde, sanatta, ticarette, üretimde, sporda ve her kulvarda elimizden gelenin en iyisini yaparak bu mirasa sahip çıkmalıyız. Ülkemizin en önemli değerlerinden, neredeyse 100 yıllık bir çınar olan Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü kutluyor, sonsuza dek var olmasını diliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tüm esnaf ve sanatkar adına en içten dileklerimle kutluyorum' dedi.

APAYDIN: CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN VAZİFESİDİR
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 'Cumhuriyetimize sahip çıkmak hepimizin vazifesidir' dedi. TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Cumhuriyet'in 97. yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, 'Uğruna büyük mücadeleler vererek kazandığımız Cumhuriyetimiz, atalarımızdan bizlere kalan en büyük mirastır. Kurtuluş Savaşı'nın ardından büyük bir zafer ve inançla 29 Ekim 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak hepimizin müşterek vazifesidir. Bu duygularla büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü kutlamanın sevinci ve coşkusu içerisindeyiz. Türk şoför esnafı adına tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Harbimizin zafere ulaşmasında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda vazife üstlenen kahramanlarımızı saygıyla anıyorum' dedi.

TED'DEN CUMHURİYET BAYRAMI'NA ÖZEL 'CUMHURİYET YOLUNDA' YAYINI
Türk Eğitim Derneği (TED), gelenekselleşen 'Cumhuriyet Balosu'nu bu sene pandemi nedeniyle gerçekleştiremezken, 'Cumhuriyet Yolunda' başlığı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel yayını yapacak. Türkiye'nin kültür sanat yaşamına damga vurmuş isimlerinin katılacağı 'Cumhuriyet Yolunda' gösteriminde, Cumhuriyet ruhu bir kez daha canlanacak. Hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel yayını ile Atatürk önderliğinde Samsun'da başlayan Milli Mücadele saygıyla anılırken, müzik ve danslarla keyifli bir zaman yolculuğuna çıkılması hedefleniyor. Türkiye'nin ilk Sümeroloğu Muazzez İlmiye Çığ'ın 'Cumhuriyet'i, oyuncu Songül Öden'in 'Cumhuriyet ve Kadın' konusunu ele alacağı gösterimde, dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay Türk Marşı'nı çalarken, Tan Sağtürk zeybek, Meriç Sümen ve Tunca Bakan da valsleri ile gösterime renk katacaklar. Cem Adrian, Ahmet Baran, Şevval Sam ve Şenol Talınlı gibi ünlü seslerden Cumhuriyet coşkusunu yansıtan eserlerin dinleneceği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel yayını Türk Eğitim Derneği'nin Youtube kanalında izleyenlerle buluşacak.
Projede gönüllü olarak yer alan isimlerin adlarının yaşatılması için Türk Eğitim Derneği her bir isim adına bir burslu öğrenci okutacak. Böylece onların isimleri başarılı ancak maddi imkanları yetersiz öğrencilerin geleceğinin aydınlatmasına vesile olacak. Özel yayın, 29 Ekim Perşembe günü saat 20.00'de Türk Eğitim Derneği Youtube sayfasında yayınlanacak.

ATO BAŞKANI BARAN, CUMHURİYET'İN 97. YILINI KUTLADI
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Cumhuriyet'in ilanının ülke tarihinin en önemli ve gururlu günü olduğunu belirterek, 'Cumhuriyet'in başkentinin ticaret odası olarak, Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz emanetini çalışarak, üreterek, ticaret yaparak, istihdam sağlayarak daha da ileriye taşıyacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum' dedi.
ATO Başkanı Baran, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Baran mesajında, 'Bugün Gazi Mustafa Kemal önderliğinde ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti'mizin 97'inci kuruluş yıl dönümü. Esarete razı olmayan Türk milleti, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı tarihte eşi görülmemiş bir kahramanlıkla sürdürmüş ve zaferle sonuçlandırmıştır. Cumhuriyet, tarih boyunca onurundan taviz vermeden bağımsızlığı için kanıyla, canıyla mücadele etmiş Türk Milleti'nin en değerli kazanımı olmuştur. Bu zaferin ardından 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi ile Cumhuriyet kurulmuştur. Türkiye milletinin yokluklar içinde inşa ettiği genç Cumhuriyeti, bugün dünyanın en büyük ilk 20 ülkesi arasında yer almaktadır. Cumhuriyetimiz, gerek kuruluşu gerekse bugünkü ekonomik, sosyal ve kültürel birikimiyle tüm mazlum milletlere örnek olmakta ve bir ülkenin nasıl küllerinden doğabildiğini göstererek onlara umut vermektedir. Cumhuriyet'in Başkent'inin ticaret odası olarak, Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz emanetini çalışarak, üreterek, ticaret yaparak, istihdam sağlayarak daha da ileriye taşıyacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun' dedi.

TÜRMOB BAŞKANI EMRE KARTALOĞLU: ÜLKEMİZ, MİLLETİMİZ, BUGÜNÜMÜZ VE YARINIMIZ İÇİN ÇOK BÜYÜK ANLAM İFADE EDEN CUMHURİYETİMİZİN 97'NCİ YILINI EN İÇTEN DUYGULARLA KUTLUYORUM
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Emre Kartaloğlu, 'Ülkemiz, milletimiz, bugünümüz ve yarınımız için çok büyük anlam ifade eden Cumhuriyetimizin 97'nci yılını en içten duygularla kutluyorum.' ifadesini kullandı. Kartaloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin, ulusal onurun simgesi, özgürlüğün ve birliğin güvencesi olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirtti. Mesajında 'Ülkemiz, milletimiz, bugünümüz ve yarınımız için çok büyük anlam ifade eden Cumhuriyetimizin 97'nci yılını en içten duygularla kutluyorum.' ifadesine yer veren Kartaloğlu, Kurtuluş Savaşı'nın ulusun var olma mücadelesi, Cumhuriyetin ise yeniden dirilişin ve gelişimin simgesi olduğunu bildirdi. Kartaloğlu, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı ile düşmandan, Cumhuriyetle çağdışılıktan ve geri kalmışlıktan kurtulduğunu belirterek şunları kaydetti: 'Bir yaşam biçimi olan Cumhuriyet, kültürdür, çağdaşlaşmadır, bağımsızlıktır, karanlıktan aydınlığa giden yoldur, cehalete başkaldırıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürümeye, Cumhuriyetimizi yaşatmaya, çağdaş yaşamı sürdürmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak Cumhuriyet Bayramı'mızı kutluyorum.'

TİSK BAŞKANI AKKOL'DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 'Cumhuriyetimizin atılım ve başarıları, karşımıza çıkan her türlü engelin aşılması konusunda bizlere güç vermektedir.' ifadesini kullandı. Akkol, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet'in 97. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içinde olduğunu belirtti. Dünyaya örnek bir kurtuluş destanın ardından kurulan Cumhuriyet'in ulusun en büyük kazancı olduğuna dikkati çeken Akkol, şunları kaydetti: 'Cumhuriyet'imizin atılım ve başarıları, karşımıza çıkan her türlü engelin aşılmasında bizlere güç vermektedir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz.' sözü her daim pusulamızdır. Bundan da aldığımız ilhamla geleceğe emin adımlarla yürüme ve ülkemizi daha ileriye taşıma azim ve kararlılığı içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve Konfederasyonumuz adına, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygı ve minnetlerimi sunuyorum.' Akkol, tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerle kutladı.

TVHB MERKEZ KONSEYİ BAŞKANI EROĞLU'NDAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 'Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümünü idrak ederken bir kez daha sevinçliyiz, gururluyuz' dedi. Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda, 'Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümünü idrak ederken bir kez daha sevinçliyiz, gururluyuz. Vatanımız için bir dönüm noktasını ifade eden bu güzel bayram, milletimiz için her geçen gün daha büyük bir önem kazanmaktadır. Türksüz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevap Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla verilmiştir. 29 Eklim 1923 bağımsızlığa duyulan derin özlemin, geleceğe bağlanan emsalsiz ümidin, milli egemenliğe beslenen eşsiz sevdanın karar ve hareket noktasıdır. 29 Ekim 1923, Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı ve emperyalist güç odaklarının hesaplarını alt üst ettiği müstesna bir tarihtir' ifadelerine yer verdi.

'TÜRKSÜZ BİR DÜNYA HEDEFLEYENLERİN EMELLERİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURULUŞU İLE NOKTALANMIŞTIR'
29 Ekim 1923 tarihinin Türk milletinin geleceğini tayin ettiği ve bağımsızlığını ilan ettiği, emperyalist güç odaklarının hesaplarını alt üst ettiği müstesna bir gün olduğunu belirten Eroğlu şunları kaydetti:
'Türksüz bir dünya hedefleyenlerin emelleri Atatürk'ün gösterdiği yönetim, üstün muhakeme gücü ve stratejik hamleleri ile son bulmuş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile noktalanmıştır. Atatürk'ün 'benim en büyük eserim' dediği Cumhuriyet, onun dehası, komutanlık nitelikleri, geniş vizyonu ve yüksek milliyetçilik duygularının milletimizle kaynaşmasının sonucudur. 97 yıl öncesinde olduğu gibi bugün de 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye'nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kurucu kahramanlara, vatan ve millet için hayatlarından vazgeçen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, hepsini rahmet, hürmet ve şükranla anıyorum. Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum.'

OSBÜK BAŞKANI KÜTÜKCÜ: 'BİZE DÜŞEN EN ÖNEMLİ GÖREV KALKINAN BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEKTİR'
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 'Organize sanayi bölgeleri olarak bize düşen en önemli görev yatırımlarla, üretimle kalkınan bir Türkiye inşa etmektir. Bu görevimizi asla unutmadan zorluklara rağmen, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, 'millet iradesinin' önemine değinerek, 'Milli egemenliği, milletimizin birliğini, beraberliğini esas alan Cumhuriyeti'mizin 97. yılı hepimize kutlu olsun. Millet iradesinin tecelli ettiği ve uğruna ecdadımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bedeller ödediği vatanımızı büyütmek, bu toprakları ilelebet payidar kılmak hepimizin görevi. Organize sanayi bölgeleri olarak burada bize düşen en önemli görev ise yatırımlarla, üretimle kalkınan bir Türkiye inşa etmektir. Bu görevimizi ve hedeflerimizi asla unutmadan, tüm engellere, zorluklara rağmen, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve camiamızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ülkemiz için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum' dedi.

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI ARSLAN: 'HER TÜRK VATANDAŞININ ORTAK VARLIĞI OLAN CUMHURİYET, GEÇMİŞTEN GELECEĞE UZANAN BİR BERABERLİKTİR'
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 'Irkı, dini, dili, inancı, mezhebi, derisinin rengi ve cinsiyeti ne olursa olsun her Türk vatandaşının ortak varlığı olan Cumhuriyet, geçmişten geleceğe uzanan bir beraberliktir' dedi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Cumhuriyet'in ilanının 97. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, '29 Ekim 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimiz, bugün 97. yaşında. 97 yıl önce büyük zorluklar, eşsiz özveri, gayret ve kahramanlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, dünyada eşi görülmemiş bir başarıya imza atmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, modern bir devlet olarak siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda, demokratikleşme, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeler gösterme noktasında önemli bir yol alınmıştır. Irkı, dini, dili, inancı, mezhebi, derisinin rengi ve cinsiyeti ne olursa olsun her Türk vatandaşının ortak varlığı olan Cumhuriyet, geçmişten geleceğe uzanan bir beraberliktir. Cumhuriyet'in teminatını halkımızın Cumhuriyet ideallerini sahiplenme ve koruma iradesi olarak görüyoruz. 97 yıl önce Cumhuriyet ilan edildiğinde egemenliğin kayıtsız şartsız milletin kendisine ait olduğu, milletin gücünün üzerinde hiçbir gücün olamayacağı en açık haliyle ifade edilmiştir. Tarihten bu yana devletimizi bölmeye, parçalamaya çalışanlar, özgürlüğünden ve bağımsızlığından vazgeçmektense ölmeyi tercih eden asil bir milleti karşısında bulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti devleti, karşısına çıkan bütün zorlukların üstesinden gelmiş, büyüyen ekonomisi ve güçlenen demokrasisi ile bugün dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini almaktadır. Gücünü geçmişten alan ve geleceğe emin adımlarla yürüyen Türkiye, şanlı tarihi birikimi ve sağlam demokrasisiyle karşısına çıkan bütün sorunların üstesinden gelebilecek güce ve imkana sahiptir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Türkiye demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecektir. Umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Ülkemizin birliği, bekası, bağımsızlığı ve geleceği için bölgesinde etkin, güçlü, oyun kurucu ve söz sahibi bir Türkiye olma yolundaki mücadelesini destekliyoruz. Ülkemizin başarısının aynı zamanda bölgemizdeki, küremizdeki ve bütün dünyadaki mazlum ve mağdurların yüreğinde yanan bir ışık olduğuna yürekten inanıyoruz. Türkiye gibi Ekim ayında bağımsızlık yıl dönümünü kutlayan kardeş ülke Azerbaycan'da yaşananlar, topraklarımızda birlik ve beraberlik içinde bağımsız olarak yaşamanın önemini bir kez daha en açık haliyle bizlere göstermiştir. Güçlü Türkiye, Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında durmaya, onlarla tam bir dayanışma içerisinde olmaya devam edecektir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak haklı davasında Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu, haklı mücadelelerini sonuna kadar desteklediğimizi ifade ediyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğrunda canını feda eden bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünün Türkiye işçi hareketine, çalışma hayatına ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Cumhuriyetimizin sosyal olarak daha çok güçlendiği, 97 yıllık şanına uygun, dünyaya örnek bir demokrasi uygulaması ile taçlandığı nice yıllar diliyoruz' dedi.

SAĞLIK FEDERASYONU'NDAN 29 EKİM MESAJI
Sağlık Federasyonu Genel Başkanı Raşit Dinç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Dinç mesajında, 'Bağımsızlığın, demokrasinin, laikliğin, hukuk devletinin, birey ve insan olmanın, yurtta ve dünyada barış içinde yaşamanın, bilimsel eğitimin ve çocuklarımızın geleceğinin güvencesi olan Türkiye Cumhuriyeti'mizin 97. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kuruluşunun başlangıcı olan bu kutlu günde, akıl ve bilimin rehberliğinde ülkemizin her şartta daha da güzel ve sağlıklı günlere ulaşacağına inancımız tamdır' dedi.
Sözlerini sürdüren Dinç, 'Tarihimize uzanıp baktığımızda esir edilemeyen bir milletin öyküsünü bulduğumuzu, bugün Kafkaslar'da, Uygur'da hala milletimizin kendisini esir etmeye kalkanlara karşı dimdik duruyoruz' ifadelerini kullandı.
Ülkede aydınlanan her pencerede Cumhuriyet'in ışığının olduğunu belirten Dinç, 'Geleceğe umutla bakıyoruz. Çünkü Cumhuriyet, umuttur, azimdir, kararlılıktır, coşkudur. Bizler Cumhuriyetin 97. yılını ilk günkü gurur ve coşkuyla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve kurucu meclisimizi minnetle anıyoruz. Bu vesileyle havaların soğuduğu bu dönemde vatandaşlarımızı Covid-19 tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığımız tarafından açıklanan tüm tedbirleri çok daha özenli bir şekilde uygulamaları, sosyal mesafe ve maskeyi katiyen ihmal etmemeleri gerektiği konusunda tekrar uyarmak isterim' dedi.

Editör: Haber Merkezi