Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin Gazeteciler Cemiyeti'nin basın hürriyeti ve medya mensuplarının sorunlarına çözüm arama çabalarının her zaman hız kesmeden devam edeceğini ifade etti. Gazeteciler Cemiyeti'nin 73'ncü kuruluş yıl dönümü ve Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Nazmi Bilgin, Türkiye'nin çok zor günlerden geçmekte olduğunu ancak zorlukların ortak gayret ve birlik içerisinde aşılacağından emin olduğunu ifade etti. Sadece son birkaç yılda bini aşkın gazetecinin teröre karşı operasyonlarda kapatılan medya kuruluşları, medya kuruluşların el değiştirmesi, yeniden yapılanma ya da küçülme nedenleriyle işsiz kaldığını hatırlatan Bilgin, 'Bu koşullarda Çalışan Gazeteciler Günü kutlanması maalesef mümkün olamamaktadır. Ancak bugün aynı zamanda Cemiyetimizin 73'ncü kuruluş yıldönümüdür. Geride bıraktığımız yıllarda olduğu gibi, Gazeteciler Cemiyeti, artan işsiz gazeteci sayısı, daralan özgürlük ortamı ve hapisteki gazetecilere rağmen ne özgür basın davasından ne de hür ve müreffeh Türkiye talebinden vaz geçilmemesi gerektiği görüşünde ve kararlılığındadır' diye konuştu.

'YILMADIK YILMAYACAĞIZ'

Bilgin, 'Her şeye rağmen yılmadık, yılmayacağız, basın özgürlüğü talebimizden geri adım atmayacağız' dedi. 'Çoğunlukla yeknesak, tek sesli ve hükümet destekçisi haline gelen Türk basınında maalesef bugün konulara demokrasinin gerektirdiği çoğulculuk yaklaşımıyla değişik açılardan bakma neredeyse imkansız hale gelmiştir. Çoğulculuk, hukukun üstünlüğü, herkesin kanun önünde eşitliği, İfade ve basın özgürlüğü, şeffaflık ve hesap verilebilirlik çağdaş toplumların, demokrasinin temel direkleridir. Bu niteliklerin varlığı veya eksiklik derecesi, demokratik yönetimin ve toplumun çağdaşlık seviyesinin ölçüsüdür. Gazeteciler Cemiyeti 2018 raporu birkaç gün içerisinde yayınlanacaktır. Bu raporumuzda yıl sonu itibarıyla hapishanelerde tutuklu ve hükümlü olarak özgürlüğünden yoksun 150 gazetecinin bulunduğu görülmektedir. Bu durumu esefle karşılamaktayız,' dedi.

YENİ PROJE

Bilgin Gazeteciler Cemiyeti'nin Aralık ayında Avrupa Birliği finansal desteğiyle 40 ay sürecek yeni ve kapsamlı bir projeye imza attığını ve bu proje detaylarının çok yakın zamanda açıklanacağını söyledi. Bilgin, 'Bu vesileyle, işsiz kalmış, özgürlükleri kısıtlanmış gazeteci dostlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu, tüm gücümüzle onlara destek olmaya çalışacağımızı ve bu zor günlerin ancak birlikteliğimizi güçlendirerek geride bırakılabileceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum' açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi