Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı 1. oturumu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başkanlığında gerçekleşti. Sosyal medya hesapları ve youtube üzerinden canlı olarak yayınlanan Belediye Meclis Toplantısı'nda, Başkent gündemine ilişkin konular görüşüldü.

BAŞKAN YAVAŞ, İŞTEN ÇIKARMALARA YÖNELİK İDDİALARA YANIT VERDİ

Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Fatih Ünal'ın meclis gündemine taşıdığı işten çıkarmalara yönelik iddialara açıklık getiren Başkan Yavaş, şöyle konuştu: 'İlkokul mezunu operatör kadrosunda 6 bin 850 TL ücretli bekçi personel var. Lise mezunu saha kontrol görevlisi kadrosunda 6 bin 500 TL ücretle çalışan şoför var. Bunların çoğu kendi işini yapmıyor. Dozer operatörü kadrosunda brüt 7 bin 200 TL ücretli personel çaycılık yapıyor. Şirketlerde ilkokul mezunu 12 bin 500 TL ücret alan personel var. Lise mezunu özel kalem kadrosunda 10 bin 500 TL, ilkokul mezunu şef kadrosunda brüt 11 bin TL ücret alan personel var. Daha ağır işlerde çalışan birçok personel daha az ücret alıyor. Yönetim anlayışıma göre aynı işi yapanlara eşit ücret verilmesini talep ediyorum. Ücret adaletini sağlamak bizim görevimiz. Biz bu milletin bir kuruşunu boşa götürmemek için uğraşıyoruz. Bunun üzerine ücret ayarlaması yapıyoruz.'

İşçilere mobbing yapıldığı ve sendika değiştirmeye zorlandığı iddialarına da yanıt veren Başkan Yavaş, 'İş başına gelir gelmez kimse kimsenin sendikasına karışmayacak diye genelge çıkartan tek belediye başkanı benim. Hak-İş'e sorsanıza' dedi.

'KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMIYORUZ'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 31 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından, 1-8 Nisan tarihleri arasında işe alınanların ise adaletli bir şekilde işe alınmadıklarını belirterek, 'Seçim döneminde Aralık'tan Mart'a kadar 850 kişi işe alınmış. Bunların içerisinde siyasi alınanlara bakıyoruz. 850 kişiyi işten atmadık sonuçta. Böyle bir niyetimiz yok. İşini layıkıyla yapıyorsa aynen devam ediyor. Belediyede çalışmaya başladıktan sonra bize hakaret edenler oldu. Bize hakaret edenlerle de çalışmamızı beklemiyorsunuz herhalde. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamıyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi