KESK Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, 'Son günlerde hükümet kanadından yapılan açıklamalar on ay önce verilen 3600 ek gösterge sözünün yerel seçim malzemesi haline getirilerek ertelendiğini üstelik kamu emekçilerinin iş güvencesini tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen 'personel reformu' kapsamında ele alınacağını göstermektedir.' denildi. KESK Yürütme Kurulu tarafından gündemdeki 3600 ek gösterge tartışmaları ile ilgili bir açıklama yapılarak, 'AKP iktidarı milyonlarca kamu emekçisini ve emeklisini oyalama taktiğini sürdürmüştür. 13 Aralık 2018 tarihinde açıklanan 'İkinci 100 Günlük Eylem Planında' sadece öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi yer almıştır. Böylece bırakalım tüm kamu emekçilerini kapsayan adil bir ek gösterge sistemini en başında 3600 ek gösterge sözü verilen diğer meslek grupları bile unutulmuştur.' denildi.

'KAŞIKLA VERİLEN KEPÇEYLE ALINDI'

Yapılan açıklamada, iktidar yetkililerinin yaptığı açıklamalara dikkat çekilerek şu görüşlere yer verildi: 'Yapılan açıklamalar gösterdi ki umutla beklenen 3600 ek gösterge talebinin yerel seçimlerden sonrasına bırakıldı. Kısacası 3 milyon kamu emekçisinin milyonların adil bir ek gösterge talebi bir kez daha seçim malzemesi haline getirilerek bir başka bahara ertelenmek istenmektedir. Üstelik AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'nın yaptığı açıklamaya göre 3600 ek gösterge konusunun Nisan, Mayıs ayalarında gündeme getirilmesi düşünülen 'personel reformu' içinde ele alınması planlanmaktadır. Nitekim AKP Grup Başkanı Naci Bostancı'nın 20 Mart'ta katıldığı TV programında yöneltilen 'seçimden sonra ilk olarak hangi düzenleme gündeme alınacak'' sorusunu 'Personel reformu olması gerekiyor Türkiye'de. İnsanların 3600 ek göstergeyi bu kadar söylemelerin nedeni bir çıta atlama olarak görülmesinden bu kadar gündeme geliyor. Bunlar personel sistemi içerisinde değerlendirilecek konulardır. Nisan-Mayıs civarında bu gelişmeler yaşanır.' diyerek yanıtlaması dikkatlerden kaçmamıştır.' Personel reformuna vurgu yapılan açıklamada, 'Sözü edilen 'personel reformu' nun içeriği de henüz tam olarak bilinmemektedir. Ancak kamu emekçileri, emekliler, işçiler bugüne kadar siyasal iktidar tarafından 'reform, dönüşüm, devrim, müjde' denilerek cilalanan her düzenleme sonrasında temel haklarının daha da budandığını, kaşıkla verilenlerin kepçe ile geri alındığını ne yazık ki acı tecrübelerle öğrenmiştir' ifadeleri yer aldı.

'SANDIKTA HESABI SORULACAK'

KESK tarafından yapılan açıklamada, 'Bilinmelidir ki, kamu emekçilerinin adil bir ek gösterge sistemini de içeren temel talepleri siyasal iktidarların bir lütfu değil, anayasamızla ve uluslar arası sözleşmelerle teminat altına alınan onurlu çalışma hakkının vazgeçilmez unsurlarıdır. Yıllardır temel taleplerimize kulaklarını tıkayan, sorunlarımızı toplu sözleşme masasında çözmeye yanaşmayanların bu taleplerimizi kendilerinin bir lütfu gibi göstererek seçim yatırımına dönüştürmesi üstelik bunu iş güvencemizi tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen 'personel reformu'nun hayata geçirilmesi şartına bağlaması asla kabul edilemez. Kamu emekçileri boş vaatlerle çalışma haklarını ortadan kaldırmayı hedefleyenlere sandıkta hesap soracaktır.'

Editör: Haber Merkezi