Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan duyuruya göre Karaduvar Mahallesi Kentsel Tasarım Proje Yarışması düzenlenecek.

Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan.gov.tr'de yayınlanan ilana göre Karaduvar Mahallesinin kimliğini belirleyen, doğal, kültürel, tarihi ve sosyal özellikleri ile kullanım açısından önem taşıyan kesimlerinde özel uygulama ayrıntıları içerecek biçimde hazırlanan plan ve projeler ile üst ölçekte kimlik ve dil çalışması, orta ölçekte yapı ve çevresinin bütüncül bir anlayışla tasarlanmasını amaçlayan kitle-açık alan düzenleme çalışması, alt ölçekte ise kitleler arası boşlukların çevresel tasarımını içeren kentsel tasarım proje yarışması yapılacak.

Yarışma 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 23. Maddesi ile 'Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği' doğrultusunda serbest, ulusal ve tek kademeli kentsel tasarım proje yarışması olacak.

Yarışma alanı Mersin İli Akdeniz İlçesi Karaduvar Mahallesi sınırlar içinde kalan alanının tamamından oluşmaktadır. Yarışma alanı sınırları eklerde (halihazır dwg dosyasında) tanımlanmıştır.

Karaduvar Mahallesi sınırları içinde kalan sanayi tesisleri, tarım alanları ve balıkçılıkla uğraşan işletmelerin birbirine zarar verecek şekilde plansız gelişmesi sonucunda mekan ve kamusal kullanım açısından niteliksizleşen Karaduvar Mahallesinin ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimini sağlayacak kentsel tasarım önerileri elde edilecek.

Yarışmaya katılacak yarışmacıların belirtilen hususları yerine getirmesi gerekmektedir. Ekip olarak katılanların her birinin, bu maddenin (f) bendi dışında, diğer koşulların tamamına uymaları zorunludur. Ekip olarak katılanların, idareyle ilişkilerinin yürütülmesiyle sınırlı olmak üzere, ekipten birini ekip temsilcisi olarak belirtmesi gerekir. Yarışmaya ekip olarak katılan ortakların her biri idareye karşı müşterek ve müteselsilen sorumludurlar.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin 50 TL şartname bedelini 'Mersin Büyükşehir Belediyesi Karaduvar Mahallesi Kentsel Tasarım Yarışması' açıklaması ile Mersin Büyükşehir Belediyesi veznesine veya Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Vakıflar Bankası Mersin şubesi hesabına (IBAN: TR56 0001 5001 5800 7287 3534 36) yatırması; alınacak dekontu ve yarışmacıların isim ve adreslerini yarışma web adresinde yer alan yarışma katılım belgesini doldurarak raportörlüğe elden veya e-posta yolu ile iletmesi gerekmektedir. Ekip Temsilcisinin bu şartı yerine getirmesi yeterlidir. Yarışmaya kayıt için son tarih projelerin son teslim tarihidir.

Projelerin son teslim 14 Haziran 2021 Pazartesi günü saat 17.00'den önce yarışmaya kayıt yaptırmamış olan yarışmacıların projeleri, şartname bedeli ödenmiş olsa dahi teslim alınmaz.

Bu şartlara uymayanlar yarışmaya katılmış olsalar da tasarımları yarışmaya katılmamış sayılır ve isimleri yarışmaya kabul edilmeme gerekçeleriyle birlikte üyesi oldukları meslek odalarına bildirilir.

Yarışmaya ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız.

Editör: Haber Merkezi