Altındağ Belediyesi tarafından 100 yıl öncesinin köy hayatının yaşatıldığı Altınköy'de, kentte etkili olan karın ardından kartpostallık görüntüler oluştu.

Altındağ ilçesi Beşikkaya Mahallesi'nde yer alan Altınköy'deki kızıl geyik, ceylan, at, kuzu, inek, eşek, koyun, köpek ve kümes hayvanları ile Ankara keçileri yoğun karın ardından ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Köydeki, geyik-ceylan ve atlar bölgesinde yer alan 7 kızıl geyik ve 21 ceylan ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren ziyaretçiler, kümes hayvanlarını ve köpekleri besleyerek keyifli vakit geçiriyor. İzmir'de fayton taşımacılığına son verilmesi üzerine ağır yüklerinden kurtulan 2'si erkek 4'ü dişi 6 fayton atın yer aldığı at çiftliğindeki Haflinger cinsi atlar, kırbaç ıslıklarından uzakta, karın keyfini çıkarıyor.

MÜZE, DÖRT MEVSİM FARKLI GÖRSELLERİ İÇİNDE BARINDIRIYOR

AA muhabirine, köyde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Altınköy Sorumlusu Yusuf Dumlupınar, veteriner gözetiminde hayvanların genel bakımının ve sağlık kontrollerinin yapıldığını belirterek, beslenme takvimi kapsamında, arpa, yulaf, yonca, ot, buğdayın yanı sıra çeşitli besinlerle hayvanların gıda ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi.

Dumlupınar, müzenin dört mevsim farklı görselleri içinde barındırdığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 'Kar sonrası yoğunluk bekliyoruz. Çünkü insanlar özledikleri köy hayatını beyaza bürünmüş bir şekilde görmek istiyorlar. Burası normal bir park, sıradan bir mesire alanı değil. Ziyaretçilerin anılarını canlandıracakları ve geçmişlerinin özlemini giderebilecekleri Altınköy, her mevsim farklı bir güzeldir. Buraya gelen ziyaretçilerimiz doğal güzelliklerin tadını çıkarıp üzerine günlerini renklendirecek köy kahvaltısı ve yemeklerini tadabilirler. Doğduğunuz ve büyüdüğünüz köylerinizden esintiler sunan Altınköy'de vatandaşlarımız, bu güzel doğal köy hayatıyla günleri güzelleştirip at çiftliğimizde de binicilik hobilerini gerçekleştirebilirler.'

Editör: Haber Merkezi