Ankara Büyükşehir Belediyesi, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' kapsamında engelli vatandaşlara özel etkinlik programı hazırladı. Engelleri kaldıran çalışmalarını sürdüren ve engelli vatandaşların yanında olmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Salı günü 'Sevgi Engel Tanımaz' temasıyla düzenleyeceği sergi, eğlence ve yemek programına ev sahipliği yapacak.

KÜLTÜR, SANAT VE EĞLENCE BİR ARADA OLACAK

Tüm Başkentlilerin davetli olduğu etkinliklerde, kültür, sanat ve eğlence bir arada olacak. Kızılay Metro Sanat Galeri'nde 2 Aralık Pazartesi günü saat 11.00'da resim ve el sanatları sergisi ile başlayacak olan Dünya Engelliler Günü, Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Salonu'nda saat 14.00'da başlayacak etkinlikle devam edecek. Engelli vatandaşlara özel hazırlanan programda; Mehter Takımı, Halk oyunları ve müzikli gösteri grupları yer alacak.

AKÜLÜ VE MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLECEK

Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle geleneksel hale getirdiği akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımını bu yıl da gerçekleştirecek. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Engelli Hizmet Merkezi'ne kayıtlı olan ihtiyaç sahibi 4 engelli üyeye, yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye edecek. Akşam saatlerinde Hizmet binasında yemek organizasyonu ile engelli vatandaşları bir araya getirecek olan Büyükşehir Belediyesi, yemeğe katılmak isteyen engelli vatandaşlar için Gençlik Parkı'ndan saat 16.00'da otobüs kaldıracak.

ETKİNLİK İÇİN EGO OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ OLACAK

Büyükşehir Belediyesi ayrıca Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Salonu'nda düzenlenecek etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için 3 Aralık Pazartesi günü saat 12.30'da şu üç noktadan ücretsiz asansörlü otobüs servis hizmeti verecek:

-Sincan Harikalar Diyarı Engelliler Hizmet Merkezi

-Elvankent Aile Yaşam Merkezi

-Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi

Editör: Haber Merkezi