Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla Ankara'da ilk kez hayata geçirilen 'Muhtar Ankara' mobil uygulaması muhtarlar tarafından yoğun ilgi görüyor. İlçe sorunlarına daha hızlı ve kalıcı çözüm bulmak amacıyla yeni bir mobil uygulama başlatan Büyükşehir Belediyesi, muhtarlar için özel olarak tasarlanan 'Muhtar Ankara'yı hayata geçirdi.

BÜYÜKŞEHİR'E ULAŞMAK ARTIK ÇOK KOLAY

Başkent'in özellikle kırsal kesimlerinde mahalle sorunlarıyla baş başa kalan mahalle muhtarları, mobil uygulamanın hayata geçmesiyle tek bir tuşla sorunlarını Büyükşehir Belediyesi'ne daha hızlı şekilde ulaştırmaya başladı. Mobil uygulamanın hayatlarını kolaylaştırdığını söyleyen Haymana Muhtarlar Dernek Başkanı Abdülkadir Beşkaya, 'Ankara muhtarları adına öncelikle teşekkür ediyorum. Artık Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve daire başkanlarıyla direkt temasa geçebiliyor ve sorunlarımızı direkt aktarabiliyoruz. Bu güzel hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi. Mobil uygulama sayesinde sorunların kısa sürede çözümlenmesinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Haymana Esen Mahalle Muhtarı Gazi Özgür ise şunları söyledi: 'Mansur başkan bizim için çok önemli olan bir uygulama başlattı. Bu mobil uygulama sayesinde dertlerimizi ve sıkıntılarımızı anında ve zamanında iletmeye başladık. Sorunlarımızı uygulama üzerinden yazarak, ilgili birimler ve yetkililerden hemen yanıt alabiliyorum.'

BAŞKAN YAVAŞ DA KARŞINIZDA

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne muhtarların ulaşımını kolaylaştıran mobil uygulamayı ilçe ilçe dolaşarak anlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, mobil uygulama üzerinden muhtarlarla da doğrudan iletişim kuruyor. Başkent genelinde bulunan 1420 muhtarın bu uygulamadan yararlanmasını sağlayan mobil uygulamayı kullanan Deveci Mahallesi Muhtarı Aydın Gökler ise, 'Mansur başkanımızın vereceği sözleri yerine getireceğine inanıyorum. Bu uygulama aracılığıyla sorunlarımızı daha hızlı bir şekilde iletme imkanı buluyoruz' değerlendirmesinde bulundu. Kızılkoyunlu Mahalle Muhtarı Melik Koç da düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: 'Sesimizi daha çabuk duyurmak için Muhtar Ankara uygulaması çok güzel düşünülmüş. Eskiden ulaşmak ve sorunları iletmek çok zor oluyordu. Zaman kaybı yaşıyorduk, ulaşamıyorduk ve nereye gideceğimizi de bilemiyorduk. Yılardır yapılmayan yol vardı Mansur başkan hızlandırdı ve hemen yolu yaptırdı. İlçeye geldi ziyaret etti bu ziyaretinden de çok memnun kaldık.' Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Başkan Yavaş'ın ilçe ziyaretlerinde bir araya geldiği muhtarlara mobil uygulamayı nasıl kullanacaklarını göstererek, ayrıntılı şekilde anlatıyor.

Editör: Haber Merkezi