Spor

Gençlerbirliği’nde alt yapı yeniden canlanıyor

Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Osman Sungur çeşitli açıklamalarda bulundu. Alt yapıyı yeniden düzenlediklerini söyleyen Sungur, verdikleri sözleri uyguladıklarını ifade etti.

Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Osman Sungur, İlhan Cavcav’ın başkanlığından sonra bir çivi dahi çakılmadığını belirterek sitemde bulundu. Tesisleri ve altyapıyı yeniden dizayn ettiklerini anlatan Sungur,“Yarışmacı tüm spor kulüplerinde olduğu gibi tüm camia kazanmak üzere odaklanır. Takımın oynadığı lig fark etmeksizin taraftarın beklediği tek şey, galibiyet ve başarılı sonuçlardır. Bizden önceki yönetimler de hedeflerini bunun üzerine kurup önce süper ligde kalmak için çaba sarf etmişler. Sonra bir alt lige düşmüşüz ve çıkmak için çabalamışız. Fakat tekrar 1.lige geri düşmüşüz. Bu yıllarda sadece sportif başarıya kilitlenen geçmiş yönetimler, sezonu kurtarmak için yanlış karar alıp, gelecek ile ilgili hiçbir planlama yapmadan hareket etmişler. Böyle olunca da kulüp aşırı harcamalar yüzünden borçlanmış, altyapı ve tesisler unutulmuş.” diye konuştu.

“FUTBOLCU FABRİKAMIZI YENİDEN FAALİYETE ALDIK”

Başkan Osman Sungur, borçları ödeyip harcamaları kontrol altına almaya başladıklarını açıklayarak önemli açıklamalarda bulundu.  Sungur şunları söyledi: “Hesaplara konulan blokeleri kaldırıp geçmişten gelen hacizleri yok etmek için kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Bir yandan ekonomik sıkıntılarla uğraşırken diğer yandan da tesislerimizin teknik altyapısını yenileyerek tesislerimizi son teknolojik uygulamaların kullandığı bir hale getirdik. Sağlık altyapımızı yeniden dizayn ettik. Akademiden A takıma kadar tüm sporcularımızın faydalanabileceği sağlık hizmetlerimizi hayata geçirdik. Âtıl duruma düşen futbolcu fabrikamızı yeniden canlandırıp faaliyete aldık. Birkaç sene içerisinde Türk futboluna yeni Arda’lar, İrfan’lar, Ahmet’ler, Gökhan’lar kazandırmanın gururunu yaşayacağız.”

İCRA, İHTAR VE TEMLİK SİTEMİ

Hacettepe Spor Kulübü’nün yok olmasının en büyük sıkıntı olduğuna vurgu yapan Sungur, “Beni ve yönetimimizi üzen en önemli konulardan bir tanesi de bu kulüpte geçmişte başkanlık yapan, başkanvekilliği yapan sportif direktörlük yapan, kulüp başkanlığına aday olmuş arkadaşlarımızın kulübümüze icra, ihtar ve temlik vermeleridir.” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜLDEN SEVDALIYIM”

Bu sezon, kurdukları takımın ligin en değerli beş takımından birisi olduğu ifade eden Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Osman Sungur, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı: “Biz bu takıma inanıyoruz. Ben, bu kulübe gönülden sevdalı birisiyim. Maddi imkanlarım ölçüsünde çok ciddi katkılarda bulundum, bulunmaya da devam edeceğim. Doğru yönetim ve doğru kararlar ile iyi sponsorluklar temin ettik. Hiçbir beklenti içerisinde olmadan hiç kimseye menfaat ve avantaj sağlamadan bu kulübü geleceğe taşıyacak projeler hazırlayıp, maddi ve manevi itibarını geri kazandıracağımıza inanıyorum. Bu süreçte tüm camiamızın hoşgörü içerisinde bizlere destek olmalarını arzu ediyorum.”