Spor

Gençlerbirliği futbolcuları ayak analizinden geçti

Gençlerbirliği A takımı ve futbol akademisi oyuncularına, sakatlık riskini azaltmak için yürüme deseni, ayak yapısı, ayağın basma şekli ve hareket aralığı gibi faktörlerin değerlendirildiği ayak analizi yapıldı.

Futbolcu sağlığını başarıya giden yolda önemli adımlardan birisi olarak gören Gençlerbirliği’nde, sporcular ayak analizinden geçti. Gençlerbirliği Sağlık İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ateş Şendil ve kulüp doktoru Dr. Gürhan Dönmez’in gözetiminde futbolcuların sakatlık riskini azaltmak ve performanslarını artırmak amacıyla sabah A takım futbolcularına, öğleden sonra ise futbol akademisi sporcularına dinamik yürüme analizi yapıldı.  

Ayak sağlığını anlamak ve ayak problemlerini tespit etmek, oyuncuların postürü, yürüme deseni, ayak yapısı, ayağın basma şekli ve hareket aralığını belirlemek amacıyla başkent ekibinin futbolcuları, Ayak Fonksiyon Merkezi temsilcileri tarafından bir dizi test ve çeşitli ölçümlere tabi tutuldu.

Yapılan ölçümlerle, koşma sırasında oyuncuların yanlış hareket desenleri, yanlış adımlar ve duruş bozuklukları tespit edilip düzeltilerek, spor aktiviteleri sırasında oluşabilecek yaralanmaların önüne geçip, saha içi performanslarının artırılması amaçlanıyor.