Muhammed Ali YAHŞİ

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Gençlerbirliği, TFF 3. Lig ekibi Bornova 1877 ile Eryaman Stadı’nda karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısına sakatlıklar damga vurdu. 

5. dakikada burnuna darbe alan Bornova 1877 oyuncusu Oğuz Erk sahayı sedye ile terk etti. Ardından 15. dakikada Gençlerbirliği oyuncusu Arda Çelik, ikili mücadelenin ardından yerde kaldı ve sedye ile oyun alanından ayrıldı. Genellikle orta sahada geçen ilk yarıda iki takımın da isabetli şutu bulunmadı ve ilk yarı 0-0 eşitlikle sonlandı. 

İkinci yarıya hızlı başlayan Gençlerbirliği, maçtaki ilk golü 46. dakikada Oltan Karakullukçu’dan geldi. Karakullukçu golü teknik direktörü Sinan Kaloğlu ile kutladı.

Golün ardından oyun hakimiyetini eline alan kırmızı-karalar ikinci golünü 46. dakikada Portekizli oyuncu Tiago Rodrigues ile buldu.

İkinci golden sonra baskıya devam eden Gençlerbirliği’nde sahneye 59. dakikada Melih Bostan çıktı ve farkı üçe çıkaran golü attı.

Bornova’nın tek golü 71. dakikada Mete Şentürk’ten geldi.

72. dakikada Bornovalı oyuncu Erkan Gövercin sakatlanarak sahayı sedye ile terk etti.

Bornova’nın bulduğu golden sonra pozisyon yaratmaya devam eden Gençlerbirliği’nde maçın skorunu belirleyen gol 90. dakikada genç oyuncu Arda Akgül’den geldi ve Gençlerbirliği 4-1’lik galibiyet ile adını 5. tura yazdıran taraf oldu. 

Editör: Ezgi Bardakçı